Slavne osobe

Poezzhaeva, Maria Vasilievna

Pin
+1
Send
Share
Send

Poezzhaeva Maria Vasilievna

Rođen 3. ožujka 1989. godine.

Godine 2012. diplomirala je u moskovskoj školi kazališta umjetnosti (radionica K. Serebrennikov).

Od 2012. godine - glumica Centra Gogol.

Bela, princeza Marija, majka kozaka - M. Y. Lermontov "Heroj našeg vremena",
Lucifer, Angel, Eva - "Kain",
Hera - "Gerontophobia",
Crvena grana.

Moskovsko umjetničko kazalište A. P. Čehov:
Ronan Chenot "Vile",
Jeanne - Jean Anui "Luk".

Miting - "Jebači" temeljen na predstavi Zahara Prilepina i Kirilla Serebrennikova,
Njemačka - W. Shakespeare "San u ljetnoj noći" (režija K. Serebrennikov),
Kuhar / dadilja / sluga - Aleksandar Vvedensky "Božićno drvce kod Ivanovaca" (dr. Denis Azarov),
Beaver - Lewis Carroll "Lov na Snark".

Biografija

Maria Poezzhaeva rođena je 3. ožujka 1989. godine. 2012. godine završila je školu-studio Moskovskog umjetničkog kazališta (radionica Kirilla Serebrennikova). Nakon mature, glumila je na pozornici Moskovskog umjetničkog kazališta. Čehov u dvije produkcije: Ronan Chenot “Fairies” i Jeanne u predstavi “Čarpi” (Jean Anui). Tada je Marija postala glumica Gogol centra.

Maria Poezzhaeva po prvi put se pojavila na TV ekranima 2010. godine kao Lisa (kao dijete) u prve dvije epizode serijskog filma "Glasovi".

Foto: Maria Poezzhaeva

Djetinjstvo Marije Poezdzhaevoy

Maria Poezzhaeva rođena je 3. ožujka 1989. u Permu. Djetinjstvo je provela u susjedstvu poznatom kao "Merganser". Djevojčica se od rane dobi bavila figurnim klizanjem u lokalnoj palači sporta "Eaglet", no tada je sport nestao u pozadini - djevojčica se zainteresirala za kazalište, velikim dijelom zahvaljujući majci. Upravo je ona svoju kćer vodila najprije u Permsku palaču stvaralaštva mladih, a zatim u kazališni studio "RCD".

Glumica se još uvijek pita kako su je odveli tamo, jer je čak pogrešno imenovala autora pjesme koju je recitirala (Baudelaire s naglaskom na prvi slog). No, očito, članovi povjerenstva primijetili su iskru talenta u tinejdžerki, s takvim zanosom recitirajući pjesmu o ranjenom albatrosu i teškoj sudbini pjesnika.

Studirala Maria Poezzhaeva u školi broj 124, bila je izvrsna učenica i pokazala je veliko obećanje. Stoga je Marijina odluka da svoj život posveti kazalištu bila vrlo uznemirujuća za učitelje - pretpostavili su da će medalja izabrati znanstveni put.

Odmah nakon što je diplomirala, djevojka je otišla u Sankt Peterburg s čvrstom namjerom da postane studentica kazališnog instituta. No pokušaj je bio neuspješan, a frustrirana Poezzhaeva vratila se u rodni Perm. Ali djevojčica nije bila navikla odustati i sljedeće je godine otišla osvojiti glavni grad. Ali ovdje ju je čekao neuspjeh, a Marija se opet morala vratiti kući. Ovaj put odlučila je ne gubiti vrijeme i dokumente je odnijela u lokalni kazališni institut, gdje je ušla bez ikakvih problema.

Godinu dana kasnije, ona je ipak pokušala osvojiti primamljiv kapital, a ovaj put su joj napori okrunjeni uspjehom - primljena je u školu umjetničkog kazališta u Moskvi. Djevojčica svoj prvi studijski dan smatra posebnim: nakon nastave, ona je sa svojim kolegama otišla u blagovaonicu koja se nalazila u kazališnoj zgradi, a na ulazu je naletjela na Andreja Myagkova. Poznati umjetnik otvorio je Mariju vrata riječima: "Pozdrav, dobrodošli!" Ovaj je sastanak postao Poezdzhaeva znak odozgo: sada, ako glumica ne uspije, sjeća se tog dana - ne zauvijek, a sam Myakov 1. rujna otvorio je vrata Moskovskog umjetničkog kazališta!

Kazališne uloge Marije Poezzhaeve

U jesen 2013. glumica je sudjelovala u mjuziklu Buđenje proljeća, a sljedeću sezonu glumila je Lyubochka u predstavi Mali heroj prema drami Valeryja Pecheykina.

Poezzhaeva se 2015. godine pojavila na pozornici Gogolovog centra u liku diva Sofrona Bobova, junaka grotesknog mjuzikla Harms. Myr. "

Filmska karijera Marije Poezzhaeve

Iste 2013. godine Poezdzhaeva je imala sreću raditi na istom setu sa Sergejem Bezrukovom. Zajedno su igrali u filmu "Aleksandar Vampilov. Chulimsk zauvijek ”, a zatim - u filmskoj adaptaciji predstave“ Prošlog ljeta u Chulimsku ”.

Prva glavna uloga Marije je djevojčica iz invalidskih kolica Lena Čehova u filmu „Ispravna klasa“, najboljem debitantskom filmu „Kinotavra-2014“.

Maria Poezzhaeva sada

U svibnju 2016. godine u Gogolovom centru pokrenut je novi projekt Zvezda, u okviru kojeg je nastup Pasternak. Sestra je moj život. " Poezhzhaeva je aktivno bila uključena u produkciju - dobila je ulogu Spring.

U kolovozu 2016., TNT je bio domaćin premijeri serije "Kriza nježnog doba", u kojoj je Maria igrala ulogu veterinarske studentice Šure Ermakove, koja se zaljubila u svog učitelja, koji se reinkarnirao u Evgenija Ciganova. I druge mlade domaće glumice, posebice Ksenia Surkova i Kristina Isaykina, također su pokazale svoje glumačke vještine u seriji.

Djetinjstvo i mladost

Kazališna i filmska glumica Maria Poezzhaeva rođena je 3. ožujka 1989. u Permu. Djevojčica je odrasla u nepotpunoj obitelji. Mama je odgajala kćer, učiteljicu po profesiji. Od djetinjstva je inspirirala Mašu idejom da njezina budućnost ovisi o obrazovanju, pa je Poezzhaeva dobro studirala u školi.

Maria Poezzhaeva u mladosti (kadar iz filma "Moths")

Budući umjetnik u ranom djetinjstvu posjetio je studio za figuračko klizanje, ali je tada napustio sport. S 12 godina došla je u kazališni studio za djecu. Djevojčica se još uvijek pita kako su je odveli tamo. Pred strogom komisijom pojavila se tinejdžerka i s ozbiljnim izrazom na licu recitirala Charlesa Baudelairea "Albatross". Maria je pjesmu pronašla u udžbeniku književnosti i naučila je.

Paralelno s razredima u kazališnom studiju, buduća glumica studirala je u školi. Diplomirala je sa zlatnom medaljom i predala dokumente kazališnom institutu u Sankt Peterburgu. Marijina odluka uzrujala je učitelje - nadali su se da će medalja izabrati znanost.

Prvi put u kazalište nije uspjelo. Sljedeće godine pokušala je ponovno, ali već u Moskvi, i opet neuspjela. Djevojčica se vratila u Perm i ušla u institut. Godinu dana kasnije otišao sam u Moskvu, gdje sam položio prijemne ispite u školi za umjetničko kazalište u Moskvi - ovaj put uspješno.

Maria je studirala kod Kirill Serebrennikov i smatra da je njegov smjer poseban. U hodnicima instituta šuškalo se da je redatelj stekao eksperimentalni tečaj - studenti su mu bili različiti po dobi i socijalnom statusu, ali svi su bili „divlji i opsjednuti“ scenom.

Odgojne discipline bile su također posebne: na satovima plastike pokazale su čisto i prljavo tijelo, na predavanjima o glazbenom obrazovanju naučile su glazbu doživljavati kao glazbu, a ne kao note. Istodobno su položili testove i ispite iz općih predmeta, a učitelji su vjerovali da eksperimentalni tečaj obećava.

Kino

Minijaturna Marija (težina glumice je 49 kg, a visina 161 cm) izgleda kao djevojčica, što određuje likove svojih junakinja u filmovima. Ona igra školske djevojke i mlade djevojke. Filmski debi Poezdzhaevoy dogodio se 2010. godine. Kinematografska biografija glumice započela je sporednim ulogama. Maria je Lisa igrala u djetinjstvu u psihološkoj drami Glasovi. Godinu dana kasnije, uloga Zlate Kalinine u filmu "Kamenskaya-6" bila je.

Maria Poezzhaeva (kadar iz serije "Kamenskaya")

Popularnost glumici donijela je glavnu ulogu u filmu "Moths". Objavljen je 2014. godine. Slika se temelji na stvarnim događajima černobilske tragedije. U praznom Pripjatu, usred ljudske tuge i smrti, započinje ljubavna priča 17-godišnjeg Alije Širokove i vojnika regruta Paše Deržavina. Alyu je glumila Maria Poezzhaeva, a Pavela glumac Jurij Borisov. Publika je cijenila istinitu priču i iskrenu igru ​​glumaca.

Iste godine Poezzhaeva glumila je u drami "Prošlo ljeto u Chulimsku". Film je bio adaptacija predstave Vampilov. Slika Valentina izašla je s autentičnom i skladnom glumicom. Igrala je ulogu djevojke koja radi u čajnici. Kritičari su primijetili uspješno stvoren glumački duet Maria Poezzhaeva i Sergeja Bezrukova.

Maria Poezzhaeva (kadar iz filma "Prošlo ljeto u Chulimsk")

Iste se godine umjetnik pojavio u dokumentarnom filmu posvećenom autoru originalne predstave Aleksandru Vampilovu. Biografski film „Aleksandar Vampilov. Chulimsk zauvijek “govorio je o sudbini spisateljeve posljednje predstave, postavljene nakon autorove smrti. Maria se na ekranima pojavila kao glumica filmske adaptacije.

Poezzhaeva je 2014. godine glumila u drami "Ispravna klasa". Premijera se dogodila na filmskom festivalu Kinotavr u Sočiju. Film je temeljen na istoimenom romanu Ekaterine Murashove. Osim Marije, u kadru su blistali i drugi mladi perspektivni glumci: Filip Avdeev, Nikita Kukuškin, Artyom Markaryan i drugi. Kako bi jasnije prenijela lik svoje junakinje, Maria je dugo razgovarala s osobama s posebnim potrebama.

Maria Poezzhaeva (kadar iz filma "Ispravna klasa")

Sljedeće godine glumica je igrala manju ulogu u melodrami Smiley, koja je almanah od tri neovisne romantične kratke priče. Film govori o poznanstvima i ljubavi na Internetu i o tome kako ikona smiješka koja se slučajno pojavi na ekranu može izazvati sudbonosne susrete i promjene u mirnom i odmjerenom životu.

2015. godine snimljen je novi znanstvenofantastični film uz sudjelovanje Maše - "On je zmaj". Producent filma bio je Timur Bekmambetov. Fantastični film zasnovan je na romanu poznatih pisaca znanstvene fantastike Sergeja i Marine Dyachenko. Matvey Lykov postao je partner djevojke na setu i izvođač glavne muške uloge.

Maria Poezzhaeva (kadar iz filma "On je Zmaj")

Godine 2016. glumica je glumila u komediološkoj melodrami Krizma nježnog doba. Serija govori o životu triju djevojčica od 17-18 godina. Djevojke još nisu napustile adolescenciju, ali se već suočavaju s problemima odraslih: moraju odabrati što će raditi u životu, koga voljeti i kako komunicirati sa vlastitim obiteljima.

U 2018. godini s njezinim sudjelovanjem objavljen je biografski film „Mayakovsky“ u kojem se radilo o događajima iz života velikog pjesnika. Tada je predstavljena komedija "Pozovi Myshkina". Slike glavnih likova na ekranu utjelovio je Mihail Trukhin, Irina Pegova, Elena Valyushkina i drugi.

Osobni život

Maria Poezzhaeva ne govori o srčanim stvarima. Na filmskim festivalima, premijerama i drugim događajima djevojka se dugo pojavljivala sama.

"Posao je posao, a osobni život osobni život", rekla je glumica.

Nakon premijere fantastičnog filma "On je Zmaj", bila je zaslužna za aferu s partnerom na setu Matveya Lykova, ali glumci su te glasine demantirali. Osim toga, Matvey je već oženjen, što očito ne doprinosi romanima na setu.

Pin
+1
Send
Share
Send

Pogledajte video: On drakon - Love is scary tale with english subtitles (Travanj 2020).