Slavne osobe

Maxim Marinin: biografija

Pin
+1
Send
Share
Send

Maxim Marinin poznati je klizač koji je nastupio u klizanju u paru i osvojio sve što je moguće. Zajedno sa svojom partnericom Tatjanom Totmyaninom postali su višestruki europski i svjetski prvaci, a također su pobijedili na olimpijskim igrama, a zatim završili karijeru. No, u svijetu figurnog klizanja ostali su i nastavljaju nastupati u ledenim emisijama. Ali u svom osobnom životu Maxim još uvijek nije službeno oženjen. Ovaj članak govori o životu na ledu i njegovom građanskom braku.

Maxim je rođen u Volgogradu. Došao je do klizanja, kao i većina, na inzistiranje roditelja koji su željeli poboljšati zdravlje svog sina. Istina, tada je imao 7 godina, a dječak nije razmišljao o ozbiljnoj karijeri u sportu. U početku je bio usamljenik, ali nije uspio dobro skočiti. Sa 16 godina preselio se u Sankt Peterburg, a godinu dana kasnije postao je par s Tatjanom Totmyaninom. Ona je ostala njegov jedini partner na ledu.

Na jednom od nastupa u Americi, Tatyana je teško povrijeđena: Maxim nije obuzdavao djevojčicu za vrijeme podrške, ona je pala, udarajući cijelim tijelom, uključujući i glavu o led. Sve je uspjelo, ali za Maxima je to postala teška psihološka trauma. Prema njegovim riječima, u klizalištu za figuru postoji zlatno pravilo - po svaku cijenu zadržati partnera, barem za kosu, ne dopuštajući joj da dodiruje led.

Zajedno su osvojili gotovo sve u figurnom klizanju: trostruke ruske prvake, petostruke europske prvake i dvostruke pobjednike Svjetskog prvenstva, pobjednike Olimpijskih igara u Torinu:

"Glavni cilj i uspješan završetak sportske karijere je pobjeda na Olimpijskim igrama. Da bismo došli do ovog mjesta, Tanya i ja smo prošli dug i težak put, kao i većina sportaša. Dijelili smo radosti pobjede i gorčinu poraza. I nikada nisam požalio, da je moj partner u sportu bio upravo Totmyanina ", rekao je Marinin.

Pa onda penzija. Međutim, Maxim Marinin se nije prepustio figurnom klizanju, jer su se mnogi klizači našli u ledenim emisijama. Sudjelovao je u gotovo svim sezonama emisije "Ledeno doba", kao i "Led i vatra". Sada zaposlen u dvije ledene predstave Ilije Averbukha "Romeo i Julija" i "Oravnjak".

Drugi logičan način koji očekuje bilo kojeg sportaša je postati trener. Međutim, takva perspektiva posebno ne odgovara Maximu Marininu:

"Na svaki mogući način odgađam trenutak kada će biti potrebno donijeti odluku. S jedne strane, ne vidim sebe ni u čemu drugom, s druge - ne mogu reći da to želim raditi. Treniranje je zaista težak rad. Što je, uz sve to ostale stvari to odmah dovode u opasnost obitelj. "

I Maxim već dugo ima obitelj i on je neograničeno njeguje. Maxim je više od 10 godina zajedno sa suprugom vanbračne države Natalijom Somovom, balerinom kazališta Stanislavsky i Nemirovich-Danchenko.

U obitelji se odgaja dvoje djece - dječak i djevojčica, ali ni njihovo rođenje nije nagnalo Maxima i Nataliju da ozvaniče svoju vezu. Sam Maxim kaže da pečat u putovnici ne smatra preduvjetom za sigurnost obitelji. Ali ne poriče činjenicu da će jednog dana ipak odigrati vjenčanje s Natalijom.

Ako vam se članak svidio - stavite "palac gore", ostavite komentare i pretplatite se na kanal!

Biografija

Rođena je u Volgogradu u obitelji Viktora Yakovlevich i Tatyane Alekseevna Marinins. Počeo se baviti figurnim klizanjem kasno - u dobi od sedam godina. Kad je dječaku bilo četiri godine, roditelji su nekako vidjeli najavu o regrutiranju djece u grupi za klizalište u Sportskoj palači i odveli dijete na odjeljenje. Ali nije mu se svidjelo - a roditelji nisu inzistirali. Međutim, nekoliko godina kasnije vratio se na led i počeo naporno trenirati. Tatjana Skala postala je prva mentorica, a otac mu je bio kao trener domaćih kuća, pomagao je sinu u svemu.
Prvu nagradu osvojio je u Nevinnomyssku na natjecanju Kristalni konj.
Početkom 1990-ih škola figurnog klizanja u Volgogradu bila je zatvorena. Za nastavak studija morao sam potražiti drugi grad. Po savjetu direktora sportske škole, Mihaila Makovejeva, u dobi od 16 godina preselio se u Sankt Peterburg i ušao u školu olimpijske rezerve. Zbog visokog rasta, bio je pozvan na klizanje, ali dugo vremena nije mogao naći odgovarajućeg partnera.
Od 1995. godine počeo je trenirati s Tatjanom Totmyaninom, koju je upoznala na ruskom prvenstvu. Postala je dugi niz godina stalni i jedini partner.
Od 1996. godine par je trenirala Natalija Pavlova.
1997. godine uključeni su u rusku reprezentaciju. Godine 1999. zauzeli su treće mjesto na državnom prvenstvu.
2001. godine preselili su se s Totmyaninom u Sjedinjene Države i počeli trenirati pod vodstvom Olega Vasilijeva. U Chicagu su živjeli pet i pol godina.
2002. godine debitovali su na Olimpijskim igrama, ali bili su tek četvrti.
U jesen 2004. godine, na pozornici serije Grand Prix, „Skate America“ za vrijeme nastupa nije održao ravnotežu s podrškom i pao je s partnerom. Totmyanina je zadobio tešku ozljedu glave, zbog čega je neko vrijeme prekidao treninge i nastupe. Početkom 2006. godine ponovno su izašli na led i iste godine pobijedili na XX. Zimskim olimpijskim igrama u Torinu. Nakon pobjede na Olimpijskim igrama napustio je veliki sport. Iste godine Tatyana Totmyanina i Maxim Marinin potpisali su ugovor o sudjelovanju u projektu Evgenija Plusšenka "Zlatni stradivarijski led", ali jednostrano su raskinuli ugovor za nastup u ledenoj emisiji Ilya Averbukh. 2006. godine nastupio je u ledenoj emisiji "Rusija čeka", čiji su producenti i redatelji bili poznati plesni par Ilya Averbukh - Irina Lobacheva. I iste sezone sudjelovao je u projektu "Zvezde na ledu" prvog kanala zajedno sa sportskom ženom i TV voditeljicom Marijom Kiseleva.
2007. godine sudjelovao je u projektu „Ledeno doba“ uparen s glumicom Olgom Kabo, a sljedeće godine, u nastavku „Ledenog doba“, pario se s glumicom Olesijom Železnjak, a 2009. s balerinom Anastasijom Volochkovo. 2008. godine par su Tatyana Totmyanina i Maxim Marinin dobili nagradu Crystal Ice u nominaciji za prevladavanje.
Godine 2010. u projektu Channel 1, "led i vatra", klizao je zajedno s pjevačicom Natalijom Podolskaya i zauzeo je treće mjesto. Iste godine nastupa u mjuziklu na ledenoj „City Lights“, u režiji Ilya Averbukh.
2011. godine u projektu Bolero plesao je sa suprugom Natalijom Somovom, balerinom Glazbenog kazališta Stanislavsky i Nemirovich-Danchenko.
Godine 2012. sudjelovao je u projektu „Ledeno doba: Profesionalni kup“. U raznim fazama nastupio je u tandemu s Tatyanom Totmyaninom, Tatyana Navka, Naomi Lang, Yana Khokhlova, Albena Denkova, Irinom Lobacheva, Elena Leonova, Oksana Domnina, Margarita Drobyazko, Maria Petrova.
Godine 2013. u sljedećoj sezoni "Ledenog doba" vozi se u tandemu s Lyankom Gryu.
Na poziv koreografa i redatelja Ilye Averbukh i tvrtke "Ledena simfonija", Maxim Marinin odigrao je ulogu Vuka u ledenoj glazbenoj predstavi "Mama" temeljenoj na bajci "Vuk i sedam mališana" (2013.).
Maksim Marinin je 2014. godine zajedno s Tatjanom Totmyaninom sudjelovao u novoj pozornici emisije „Ledeno doba. Professional Cup ”na Kanalu jedan u sklopu tima Team Russia (producent i direktor projekta Ilya Averbukh). Natjecanja su podijeljena u dvije etape: ekipni i pojedinačni poredak, kao i na Olimpijskim igrama u Sočiju.

Put do olimpijskog zlata

Marinin je rođen 1977. godine u gradu Volgogradu. Dječak je bio bolestan, a kao što se često događa, odlučili su ga dati u odjeljak za figurica. Tako je u 7 godina Maxim prvi put otišao na led i više ga nije napustio. To se razdoblje smatra dosta kasnim za klizače, možda je to utjecalo na činjenicu da je Marinin s 15 godina jedva napravio dvostruke skokove, iako su njegovi vršnjaci skakali s trostrukim skokovima. Tada se, nakon savjetovanja s trenerom, sportaš prebacio na klizanje u paru.

S vremenom se morao preseliti u Sankt Peterburg, grad u kojem je Maxim imao novu partnerku Tatjanu Totmyaninu, a potom u Sjedinjene Države kako bi radio pod vodstvom slavnog trenera Olega Vasilijeva.

Zajedno, putem padova i uspona, oni su iz godine u godinu išli na vrhunac sportskog uspjeha.

Već 2002. godine, na skandaloznim Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, njihov je par zauzeo 4. mjesto, ali čak i tada je bilo jasno da će Totmyanina i Marinin biti vodeći u sljedećem olimpijskom ciklusu. Većina njihovih sjajnih pobjeda pripala je ovom razdoblju. U sezoni 2002-2003. Osvojili su sve startove, osim Svjetskog kupa, koji su se slijedili sljedeće godine. Tada je došlo razdoblje koje je Maxima Marinina smatrao najtežim za dugi niz godina sportske karijere.

Maxim Marinin i Tatyana Totmyanina.

Na Grand Prixu Skate America 2004. godine, Tatyana Totmyanina pretrpjela je strašan pad s jednog od potpornja, a Maxim Marinin je za to krivio samo sebe. U intervjuu će reći da klizači imaju željezno pravilo, ako padne tijekom potpore, tada se partnera treba držati za bilo što, pa čak i za kosu, ako samo ona ne bi pala na led. "Ovaj je pad u potpunosti moja krivica", rekao je. "Nisam mogao zadržati Tanyu, iako sam bio obvezan", razmišljao je klizač nakon onoga što se dogodilo.

Srećom, ozljede sportaša nisu bile toliko ozbiljne koliko bi mogle biti, a Tatyana je ubrzo započela s treninzima, ali njezin partner nije mogao dugo raditi punom snagom. Dobio je tešku psihološku traumu, koja sada nije dopuštala da se programi emitiraju uz sve najbolje. Da bi se moralno oporavio, Marinin je počeo surađivati ​​s psihologom.

Tada nije mogao zamisliti da će mu ta čitava sportska noćna mora koja mu se događa u to vrijeme pomoći pronaći ljubav svog života.

Već 2006. na Olimpijadi u Torinu, govoreći sjajnim programima, Maxim Marinin i Tatyana Totmyanina osvojili su zlato. Bila je to uvjerljiva, bezuvjetna pobjeda dobivena titanskim radom.

Međutim, kako je Maxim kasnije priznao, s pobjedom je osjećao kako mu zemlja ide pod noge. Ono što je dugo težio postignuto je, i odjednom je osjetio da je suočen s „otvorenim prostorom“: potpuna beztežnost, odsutnost sidrišta i orijentira. Obitelj mu je pomogla da se nosi s pustošenjem.

Osobni život

Kad se 2004. Maksim Marinin suočio s psihološkim problemima nakon pada partnera iz podrške, počeo je posjećivati ​​stručnjaka koji je klizača upoznao sa njegovom sudbinom - balerine Natalije Somove. U jednom intervjuu klizačica priznaje da mu je, čim ga je Natalia pogledala u oči, srce podrhtavalo i shvatio da je pronašao voljenu osobu.

Sportašica je više puta napomenula da je ova djevojka igrala značajnu ulogu u vraćanju klizača povjerenja u vlastite sposobnosti, podržavajući u teškim danima.

Maxim Marinin sa svojom obitelji.

Natalya i Maxim su 2007. dobili sina Artemyja koji je, prema riječima klizača, dao novi smisao životu nakon pobjede na Olimpijskim igrama 2006. godine. Ponovno je želio rasti i razvijati se, jer sada ima novo mjerilo.

2012. zvijezda par imao je kćer Ulyanu.

Maxim i Natalya zajedno su više od 15 godina, a obitelj se sa sigurnošću može nazvati uzornom, ali službeno nisu u braku. Marinin smatra da za sretnu obitelj pečat u putovnici nije važan, ali ne negira da će u budućnosti legalizirati odnose.

TV projekti

Od 2006. godine, emisije s sudjelovanjem klizača postale su vrlo popularne u Rusiji. Zahvaljujući njima, sportaši su postali zahtjevni nakon završene profesionalne karijere. Maxim Marinin sudjeluje u mnogim projektima koji otkrivaju njegov talent i sposobnosti. Dakle, odmah nakon olimpijske pobjede, klizač je počeo snimati u emisiji "Zvijezde na ledu", koja je tada preimenovana u "Ledeno doba", i ostala je popularna dugi niz godina. Tijekom tog vremena sportašica se uspjela provozati s takvim zvijezdama show businessa kao što su Anastasia Volochkova, Zhanna Friske, Olga Kabo i druge.

Marinin je pokazao najbolji rezultat u showu leda u projektu "Led i vatra", gdje mu je partnerica bila Natalia Podolskaya, s kojom su uspjeli doći do finala i osvojiti 3. mjesto.

2011. godine, klizač je sudjelovao u projektu Bolero, gdje je plesao sa suprugom vanbračnom suprugom Natalijom Somovom. Osvojili su najviše bodova više puta, ali uspjeli su osvojiti samo srebrne medalje.

Danas je Maxim Marinin još uvijek uključen u mnoge ledene emisije, gdje je njegov partner, osim u rijetkim slučajevima, njegova voljena kolegica Tatyana Totmyanina, s kojom su se udružili prije 23 godine kako bi se podigli do visine sportskog uspjeha

Klizalište

U dobi od 20 godina, Maxim Marinin postao je član ruskog tima. Dugo godina, Tatyana Totmyanina postala je njegova partnerica na ledu. Njihov neokrnjeni stil jahanja, složenost programa, tehnika izvođenja i umješnost očarali su gledatelje i suce. U razdoblju od 1999. do 2002. par je zauzeo drugo i treće mjesto na ruskom prvenstvu u figurkom klizanju. 2004. godine prvi su put osvojili Europsko prvenstvo, a potom su još dva puta dobili zlatne medalje na takvim natjecanjima.

Dvaput je par Marinin-Totmyanin osvojio Svjetski kup, a 2006. se pripremao za nastup na Olimpijskim igrama u Torinu. Sportaši su se ozbiljno pripremali - više od 5 godina trenirali su u Chicagu. Ostalo je godinu i pol prije Olimpijskih igara, kada Marinin nije mogao zadržati svog partnera na setu Skate America. Tatyana je pala s leda s visine od dva metra i udarila glavom. Za Maxima je taj pad bio ozbiljna psihološka trauma.

U jednom intervjuu rekao je da je krivio sebe jer klizači imaju pravilo - zgrabite partnera barem za kosu, ali ne dopustite joj da padne na led. Srećom, Tatyana nije zadobila ozbiljne ozljede tijekom pada i nakon dva tjedna je nastavila s treninzima.

Godine 2006. Marinin i Totmyanina postali su olimpijski prvaci. Nakon ove pobjede, par je nakratko izašao na odmor jer su sudjelovali u nekoliko televizijskih emisija. Maxim Marinin planirao se vratiti velikom sportu, ali nije se mogao složiti oko materijalnih pitanja sa Savezom figurica.

Televizija

Maxim Marinin se prvi put pojavio u televizijskoj emisiji 2006. godine - to je bio program "Zvijezde na ledu" na "Channel One". Njegova partnerica bila je olimpijska prvakinja u plivanju Maria Kiseleva. U razdoblju od 2007. do 2011. Marinin je bio redoviti sudionik emisije "Ledeno doba". Nastupio je s Olgom Kabo, Olesijom Železnjakom, Zhannom Friske, Anastasijom Volochkovo.

U drugoj sezoni emisije dogodio se zanimljiv događaj: bračni par Marinina i Železnjak nisu stigli do finala, no klizač je ipak nastupio u ovoj fazi. Pjevačica Zhanna Friske i figurki klizač Vitaly Novikov postali su finalisti, ali Novikov zbog zaposlenja nije mogao nastaviti sudjelovati, a Marinin je svog kolegu zamijenio na ledu.

Maksim Marinin je 2010. godine nastupio u novoj ledenoj televizijskoj emisiji "Led i vatra", ovoga puta pjevačica Natalija Podolskaya postala je partnerica klizača. Par je stigao do finala i osvojio je treće mjesto.

Maxim Marinin i Natalia Somova u emisiji "Bolero"

2011. godine, klizačica je sudjelovala u showu Bolero.

Televizijski nastupi Maxima Marinina nisu prestajali plesati na ledu. Postao je član emisije "Show with Delphins" na Channel 1 i, pored akrobatskih studija, morao je ovladati i profesijom trenera inteligentnih životinja. 2013. godine televizija je snimila predstavu "Mama" na temelju zapleta priče o vuku i sedmero djece: Marinin je sudjelovao u ovoj predstavi.

No, ni klizači nisu prestali sudjelovati u „ledenom dobu“. Maksim Marinin je 2013. klizao s glumicom Lyankom Gryu, 2014. - s glumicom Alom Mikheevom, 2016. - s komičarkom i TV voditeljicom Ekaterinom Varnava.Istodobno, 2014. godine, figurica u programu "Ledeno doba" postala je suparnica njegovoj partnerki za figurativno klizanje Tatjani Totmyanini, koja je nastupila u suradnji s glumcem Arthurom Smolyaninovom.

Klizač se tu neće zaustaviti, stoga su pred nama novi projekti na televiziji s njegovim sudjelovanjem.

Maxim Marinin sada

Početkom 2018. kreativna biografija klizača nadopunjena je još jednim ledenim showom. Zajedno s Tatjanom Totmyaninom, stalnom klizačkom partnericom, klizač se pridružio novom showu Ilye Averbukh.

Tatyana Totmyanina i Maxim Marinin u emisiji "Zajedno i zauvijek"

Produkcija se zvala „Zajedno i zauvijek“, a pokazalo se da je posvećena Zimskim olimpijskim igrama 2018. i međunarodnom skandalu oko ovih natjecanja. Ruski sportaši izgubili su pravo na govore na tim igrama, koje je većina sportskih i kulturnih ličnosti smatrala nepravdom i miješanjem politike u sport. Nova proizvodnja Averbuhha prepoznata je kao podrška sportašima.

Nastupi s novom predstavom održani su u nekoliko gradova Rusije: u Sankt Peterburgu i Volgogradu, Tjumenju, Permu i Vladivostoku. Osim toga, klizači su krenuli na turneju u Bugarsku, gdje su nastupili u Sofiji.

Maxim Marinin

U ovoj produkciji klizač je dobio ulogu neobičnu za ledene emisije: Marinin je glumio knjigovođu, izgubio se u papirima, zaboravio na sebe, pokrenuo se i zbog toga je konačno prestao nadzirati svoj izgled. Međutim, na kolodvoru lik iznenada upozna barmena i taj susret promijeni Marinin lik.

U brojnim predstavama ulogu barmeje igrala je Tatyana Totmyanina, u ostalom je glumica Daria Moroz dobila ulogu heroine. Takva promjena bila je nužan korak. Neposredno prije turneje klizač joj je slomio nogu. Iako je žena odbila napustiti nastup, sportašu je bilo teško nanijeti takvu ozljedu.

Počasti

Upareno s Tatjanom Totmyaninom:
▪ Brončana medalja prvenstva Rusije (1999.-2001.)
▪ Srebrna medalja Europskog prvenstva (2001.)
▪ Europski prvak (2002-2006)
▪ Srebrna medalja prvenstva Rusije (2002)
▪ Srebrna medalja Svjetskog kupa (2002, 2003)
▪ Prvak Rusije (2003-2005)
▪ Pobjednik finala serije Grand Prix (2003., 2006.)
▪ Srebrna medalja finala serije Grand Prix (2004.)
▪ Svjetski prvak (2004., 2005.)
▪ olimpijski prvak (2006.)
▪ Orden časti (2007)

Nakon sporta

Nakon Olimpijskih igara sportaši su izuzeli vrijeme zbog opterećenja u raznim ledenim emisijama i očekivali su da će se vratiti u veliki sport. Međutim, nisu se mogli složiti s Federacijom figurnog klizanja o novčanim pitanjima i zatvorili su temu povratka.

2006. godine sudjelovao je u TV emisiji Prvog kanala "Zvijezde na ledu" u paru s trostrukom olimpijskom sinkroniziranom prvakinjom plivanja Marijom Kiselyovom, 2007. u emisiji "Ledeno doba" u paru s glumicom Olgom Kabo, 2008. u filmu "Ledeno doba - 2" upao s glumicom Olesijom Železnjak (nastavila je sudjelovati u super finalu sa Zhannom Friske), a 2009. u trećoj sezoni s balerinom Anastasijom Volochkovo.

Od rujna do prosinca 2010. sudjelovao je u TV emisiji Prvog kanala "Led i vatra" u paru s pjevačicom Natalijom Podolskaya. Par je u showu osvojio 3. mjesto.

Godine 2013. sudjelovao je u TV emisiji Channel One Ledeno doba - 4 s glumicom Lyankom Gryu, a 2014. godine sudjelovao je u ovoj emisiji s glumicom Allom Mikheevom, 2016. u projektu Ledeno doba - 6 u paru s TV voditeljicom i komičnom glumicom Ekaterinom Varnava.

Djetinjstvo Maxim Marinin

Maxim je rođen u Volgogradu. U obitelji, i Maxim i njegov brat od ranog djetinjstva, roditelji su se navikli na disciplinu, ali nikad fizički kažnjenu. Često je to bila zabrana nečega ili lišavanje određenih užitaka. Djeca su bila navikla držati stvari u redu, a kad su tijekom ljetnih praznika tražili da pročitaju čitav popis literature, nije bilo pitanja o prekidima u čitanju.

Dječakov otac bio je prva osoba koja ga je naučila kako klizati. Činjenica je da je Maxim u djetinjstvu često bio bolestan, pa su ga roditelji odlučili smjestiti u odjeljak za klizanje. Čim je Maxim naučio da glatko klizi po ledu, već ga je bilo nemoguće zaustaviti. Klizalište mu je postalo omiljeno mjesto. Bavio se figurama klizanjem ozbiljno u dobi od sedam godina. Trener mu je bio Makoveev. Dječak je jako volio ići na natjecanja, biti u "sportskoj zabavi" među onima koje je prije vidio samo na televiziji. Maxim je stvarno želio postati poput njih, ući u svijet figurnog klizanja. U solo klizanju mladi sportaš nije uspio. Na treningu je svu snagu posvetio sportu, a to nije moglo proći nezapaženo.

Već šesnaestogodišnjoj sportašici ponuđeno je da dođe u Sankt Peterburg i tamo nastavi studirati u školi klizača na paru. Maxim se odmah složio. Do tog trenutka već je bio u mnogim gradovima zemlje i shvatio je da ne želi ostati u provincijskom Volgogradu.

Sportaš se složio, čak se nije savjetovao s roditeljima, jednostavno ih je stavio pred činjenicu. Roditelji nisu smetali, jer su dobro razumjeli da je to velika šansa za njihovog sina. Činjenica da je Maxim prešao na klizanje u paru bio je siguran korak. Tamo je uspio postići visoke nagrade i izvrsne rezultate.

Početak karijere klizača sportske karijere Maxima Marinina

Na treningu u Sankt Peterburgu, upisao se Marinin, a potom diplomirao na Akademiji za fizičku kulturu.

Trener mladog klizača bio je Vasiliev. Već sa dvadeset godina Maxim je ušao u reprezentaciju. Mnogo godina Tatjana Totmyanina postala mu je partnerica. I sportaši i ljubitelji ovog sporta vjerovali su da je postojeći par najbolji među ruskim klizačima. Totmyanina je uvijek govorila o Maximu kao snažnom i pouzdanom partneru.

Par se odlikovao izvrsnom skijaškom tehnikom, zanimljivim, ali istovremeno vrlo složenim programom s teškim elementima. Klizači su znali lako i lako klizati čak i složeni program. Besplatni program proveli su u svom jedinstvenom elegantnom stilu, koji im je pomogao njihov trener Vasiliev.

Par je na državnim prvenstvima od 1999. do 2002. zauzeo drugo i treće mjesto, ali tada su do 2005. bili već prvaci Rusije. Naslov europskih prvaka dodijeljen je djeci od 2002. do 2005. godine. Pa, uspjeli su dva puta postati svjetski prvaci. To se dogodilo 2004., a potom i 2005. godine.

Kad su klizači bili u Torinu, gdje su branili čast Rusije, uspjeli su postati olimpijski prvaci. Nakon pobjede, par se odlučio malo opustiti, ali nisu se vratili velikom sportu zbog nesporazuma u financijskim stvarima sa Savezom za figuralno klizanje. Nisu se dotakli teme njihovog povratka.

Maxim Marinin danas

Treća sezona bila je 2009. godine, gdje je klizač klizao s Volochkovom. Godinu dana kasnije, pozvan je u Led i vatru. Tamo je nastupio s Podolskom, te su zauzeli treće mjesto. Rad u ovoj emisiji nastavlja se i u 2013. godini. Marinin u njemu sudjeluje s filmskom glumicom Lyankom Gryu.

Sa suprugom iz redovnog života Somovom, klizač je sudjelovao u novoj kvaliteti za njega u showu "Bolero" - Maxim je naučio plesati.

Karijera figurnog klizanja

U dobi od 20 godina, Maxim Marinin pridružio se ruskoj nacionalnoj figurkoj klizačkoj reprezentaciji. Tada je Tatjana Totmyanina bila njegova kolegica. Bili su sjajan par s sofisticiranim programom i neuspjelim nastupom. Za tri godine od 1999. godine, klizači osvajaju nagrade na prvenstvima u Rusiji. I već 2004. godine prvi put su postali europski prvaci. Kasnije je par još dva puta dobio zlato na međunarodnim natjecanjima.

Već više od 5 godina Marinin i Totmyanina pripremaju se za Olimpijske igre 2006. u Torinu. Dali su sve najbolje u treningu. Godinu dana prije Olimpijade, na jednom od treninga Marinin je napravio ozbiljnu grešku, ne zadržavajući svog partnera. Djevojka je pala s dva metra i snažno udarila glavom o pod. Unatoč činjenici da Tatyana nije zadobila ozbiljne ozljede, Marinina je psihički ozlijeđena. Jer klizači imaju takvo pravilo da ni u kojem slučaju ne smijete dopustiti da vaš partner padne.

Nakon nekoliko tjedana, trening se opet nastavio. I konačno, Marinin i Totmyanina 2006. postali su olimpijski prvaci u klizanju u paru. Nakon tako velikog postignuća, par je uzeo kratku pauzu. A kad se Maxim Marinin odlučio vratiti velikom sportu, nastala su neslaganja s vodstvom figurnog klizanja u Rusiji.

Pin
+1
Send
Share
Send

Pogledajte video: Tatiana Totmianina and Maxim Marinin Torino 2006 (Ožujak 2020).