Najviše

5 najmlađih baka na svijetu

Pin
+1
Send
Share
Send

Općenito je prihvaćeno da kćeri uglavnom nesvjesno kopiraju ponašanje majki. Stanje u obitelji rumunjske Ciganke Rifke Stanescu potvrđuje ovu tvrdnju što je moguće bolje.

Dakle, ako je i sama Rifka rodila kćer u dobi od 12 godina, tada je i njezina kći Marija učinila, samo malo ispred majke - rodila je sina sa 11 godina.

Nakon jednostavnih aritmetičkih izračuna, ispostavilo se da je Rifka postala sretna baka u dobi od 23 godine.

Dakle, na svijetu se pojavio novi rekorder - najmlađa baka. Teško je zamisliti da bi se takav rekord ikad mogao srušiti ...


Ciganka Rifka Stanescu ima 23 godine, živi u rumunjskom selu gdje Cigani povijesno žive. Kćerku Mariju rodila je rano, ili čak vrlo rano - Rifka je tada imala samo dvanaest godina.

Međutim, sama Rifka u to vrijeme uopće nije bila šokirana - inzistira na tome da se rumunjski Cigani tradicionalno rano udaju za djevojke.

Rifka Stanescu rekla je novinarima da je i sama jedanaest godina pobjegla od kuće, pobjegla ne sama, već s mladićem koji je u to vrijeme imao 13 godina.

Ubrzo su već imali svoje prvorođeno - samu Mariju, koja je Rifka postala bakom u dobi od 23 godine.

Poznato je da je u ciganskim obiteljima nevinost nužan uvjet za brak, a ako mladi suprug vidi da njegova izabranica nije djevica, ovo je prilika da otkaže vjenčanje, rodbina će razumjeti. Zauzvrat, muškarcima se nameću i obveze: ako žarki ljubavnik nije izdržao i posjedovao svoju voljenu, ne može se izvući iz braka - to je zakon. Nezadovoljna - vjenčati se.

A Rifka se u intervjuu s novinarima prisjetila kako je, kad je pobjegla sa ljubavnikom, otac samo naljutio - čak je i nožem napao noža tražeći odštetu za oskvrnutu čast njegove kćeri. Odveo je Rifku kući, ali ona je opet pobjegla kako bi bila sa suprugom.

Mama-zi

Službeno, zapis o nigerijskoj ženi, rođenoj krajem 19. stoljeća, nije fiksiran, već dokumentiran. Bogati Nigerijac uzeo je suprugu sedmogodišnju djevojčicu, koja je godinu dana kasnije rodila njegovu kćer. Nasljedstvo je uzelo svoj danak i njihova kćer Zi rodila je i svoje prvo dijete u dobi od 8 godina. Pomoću jednostavnih izračuna možete utvrditi da je najmlađa baka imala 17 godina.

Stanovnica glavnog grada Indije, rođena 1956. godine, postala je baka sa 24 godine. Vjenčala se kad se još uvijek igraju Barbie - s 10 godina, a godinu kasnije rodila je. Kćerka je zauzvrat postala majka u dobi od 13 godina. I premda prilično Indijanka nije dostigla rekord mlade bake, ali pobijedila je drugu - najmlađu prabaku u dobi od 38 godina.

Corrie Rowland

Činjenica da samo stanovnici zemalja trećeg svijeta rano rađaju nije ništa više od mita. U Europi postoje mlade bake. Čak i u prosperitetnoj Velikoj Britaniji živi žena koja je dobila status bake u dobi od 33 godine. Rodila je kćer u 16, a sina rodila u 17. Žena priznaje da je teško biti mlada baka. U jednom trenutku nisu se samo svi prijatelji okrenuli od nje, već i njeni roditelji.

Svatko ima svoj zapis.

Guinnessova knjiga rekorda bilježi različita dostignuća: tko skoči najdalje, tko trči najbrže, tko može izdržati najviše pod vodom, tko je jači od svih, tko je najviša i najniža osoba na svijetu i tako dalje. Brojeve je izmislio veliki broj. No Rifka Stanescu ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda, jer je ona najmlađa baka na svijetu. Njezin prvi unuk rodio se kad je imala samo 23 godine.

Natalya Knyazkova

U Rusiji se žena iz regije Nižni Novgorod razlikovala od sebe. U vrijeme rođenja unuka imala je 29 godina. Njena kći Anastasia rodila je Nikitu u 14. godini. Natalija je sama po sebi uspjela imati četvero djece.

Slični slučajevi u Ruskoj Federaciji nisu rijetkost. U različitim dijelovima zemlje zabilježeni su slučajevi kada su djevojčice rodile u dobi od 15, 13, pa čak i sa 11. Malo ih je u budućnosti imalo bogatstvo.

Skoro Romeo i Julija

Rifka je Ciganin rumunjskog porijekla. U dobi od dvije godine obećana je sinu uspješnog biznismena. Rani angažmani su uobičajeni kod Cigana. No, kada je djevojčica napunila 11 godina, strastveno se zaljubila u 13-godišnjeg dječaka koji je trgovao u obližnjoj prodavaonici nakita. Saznavši za to, Rifkin otac postao je bijesan prijeteći njegovoj kćeri smrću ako izgubi djevičanstvo.

U Ciganima je, kao što znate, djevičanstvo mladenke preduvjet. Ako mladoženja osigura da je njegova mladenka već bila s tim muškarcem, on je protjera u sramotu, brak se raskinuo, a roditelji djevojke dužni su vratiti dovu mladoženji.

Ali kći Stanescu, zajedno sa svojim dragim, usprkos prijetnjama njegovog oca, odluči pobjeći. Potajno su se vjenčali. Primila ih je supruga obitelj, a godinu dana kasnije, kada je Rifka imala samo 12 godina, sretan par imao je kćer Mariju.

Nakon rođenja unuka i nakon što je mladoženjina obitelj platila otkupninu za Rifku u iznosu od 500.000 leja, otac se smirio i konačno zamotao zetu u zagrljaj.

U zaključku

Očito, da biste postali mlada baka, prvo morate roditi vrlo rano. Svaka djevojka koja je u mladosti postala majka može u skoroj budućnosti zatražiti tu titulu. Unatoč poteškoćama, većina žena iz kategorije ranog rođenja majčinstvo smatra srećom i ne žali zbog toga. Često pokazuju svoju dob. A djeca s takvim roditeljima su vrlo prijateljski raspoložena.

Rifka Stanescu - službeno najmlađa baka na svijetu

Fotografije mladenki brzo su se raspršile svjetskim medijima. O njihovoj povijesti raspravljalo se ne samo na stranicama časopisa, već i na televiziji. Godinu dana kasnije, par je imao i sina. Mlada majka marljivo je radila na odgoju djece. Od ranog djetinjstva pokušavala je impresionirati Mariju da je majčinstvo prerano bilo vrlo nepoželjno. Za djevojčicu to nije samo fizički teško, već joj ograničava i daljnje mogućnosti za samoostvarenje. "Prvo naučite, a zatim rodite djecu", rekla je Rifka svojoj kćeri. Ali. Marija nije samo šetala majčinom stazom, već je i nadmašila. Iskočila je u brak sa 10 godina, čak i ranije od majke, i rodila je svoje prvo dijete kad je imala samo 11 godina. Tako se pokazalo da je godina najmlađe bake na svijetu 23 godine.

Dječak je dobio ime Ion. Dobro jede i brzo raste, njegova majka, nakon oporavka nakon brzog poroda, opet ide u školu, a najmlađa baka na svijetu rado njeguje svoju unuku. Usput, kad je Jon imao dvije godine, roditelji su ga zaručili za 8-godišnju mladenku.

Neslužbeni zapis

Izvjesna nigerijska mama rođena 1884. godine udata je za bogatog Nigerijca kao dijete - u dobi od 7 godina. Kad je djevojčica (ili mala žena?) Napunila 8 godina i 4 mjeseca, postala je majka. Zauzvrat je kćer rodila prvo dijete u dobi od 8 godina i 8 mjeseci. Jednostavna aritmetika izračunat će koliko je godina najmlađa baka na svijetu: 17!

Službeno ovaj zapis nije fiksiran, iako je dokumentiran.

Dob nije rečenica

Naslov "Najmlađa baka na svijetu" može imati različito značenje. U posljednje vrijeme žene sve više pažnje posvećuju izgledu. Pravilna prehrana, zdrav način života i njega tijela pretvaraju se u pravi kult. Zahvaljujući tome, žene dugo zadržavaju mladost i ljepotu. To nam je omogućilo organizirati natjecanje mladih baka.

Preduvjet za natjecanje je da sudionik ima najmanje 1 unuka. Ali, gledajući ljepote na pozornici, teško je vjerovati.

U intervjuu, mlade bake tvrde da su ljepota i sklad darovi prirode, ali iskusni plastični kirurzi vide ruku i skalpel kolega.

Sofija Rotaru

Sofija Mihajlovna postala je baka u dobi od 46 godina, kada se 1994. godine rodio sin Anatolij Ruslanovu sinu Evdokimenku. Drugi put je muškarac usrećio majku šest godina kasnije: rodila se unuka Sofia.

Sofija Mihajlovna često ide na turneje, pa rijetko viđa unuke, ali, prema Ruslanu, kada zvijezda ima priliku da ih vidi, to čini s velikom radošću.

Objavio: Sofia Rotaru / Sofia Rotaru (@ sofiarotaru.official) 6. kolovoza 2017. u 4:14 sati PDT

"Letidor" se potpuno slaže sa Anatolijem i Sonjom. Unatoč činjenici da će Rotaru proslaviti 71. obljetnicu u kolovozu, ne mora se zvati njena baka.

Alena Babenko postala je baka u dobi od 43 godine, kada se 2015. godine rodio sin Teodor sin Nikita i snaha Salome.

- prisjetila se glumica u intervjuu za časopis Caravan of Stories.

Kako je priznao Babenko, djeca su bila šokirana zbog izbora imena djeteta. U početku su zajedno odlučili dati ime dječaku Ivanu. No, nakon rođenja mladi su roditelji najavili da će im se sin imenovati Theodore, a dijete je na krštenju postalo Ivan.

Objavio Alena Babenko (@ajanelena) 29. rujna 2017. u 12:02 po PDT

Kad je Alena na svom Instagramu objavila nježnu fotografiju sa unukom, fanovi su zvijezdu odmah pohvalili komplimentima. Netko je čak rekao: "Len, ti nisi baka, već mlada majka!"

Babenko razmišlja o tome kako će joj se Theodore svidjeti. Glumica još nije odlučila koliko je dobro kad vas unuci zovu po imenu.

Alla Borisovna jedna je od najmlađih baka ruskog šoubiznisa. Prvu unuku Nikitu u 42. godini poklonila joj je kći Kristina (podsjetimo, Orbakaite je postala majka u 19).

Kasnije će u dokumentarcu "Alla Pugacheva - Moja baka" (snimljen 2014.) Nikita reći:

Pugacheva je uvijek aktivna i vrlo stilski, unatoč gomili briga i odgovornosti: koncerti, turneje, nastup drugog unuka (Denis Baysarov rođen je 1998.), unuka (Klavdia Zemtsova rođena 2012.) i rođenje vlastite djece (prisjetimo se Primadonna je 2013. postala majka blizanaca Harryja i Lise.

Usput, zvijezda ima status "bake" samo u stvari. U životu, unuci je ne zovu tako. Jednom je u intervjuu za novine Dne.ru Denis Baysarov govorio o tome kako se unuci obraćaju svom poznatom rođaku:

To je tko, a Nargiz je najteže zamisliti kao baku u općeprihvaćenom smislu te riječi. Slažete se, tetovaže i šokantan izgled ne odgovaraju dobro ovom statusu. Ali Nargiz razbija sve stereotipe u pupoljku - u 43. godini pjevač je postao baka. Unuka Noa, kojeg je kći Sabine predstavila zvijezdi, sretna baka naziva "moj mali princ".

Objava NARGIZ-a (@nargizzakirova_official) 11. rujna 2017. u 7.23 PDT

Fotografija s Noomom, koju je Nargiz objavila na svom Instagramu, odmah je podijelila fanove u dva tabora.

Prvi je počeo tuširati zvijezdu komplimentima i naklonošću: Stilska baka, cool! Čak se ni jezik ne naziva bakom "," Teško je vjerovati "," Svi bi imali takvu baku! "," Baka Nargiz. Postoji li fotografija na kojoj plete čarape svom unuku ili peče torte? Volio bih gledati. "

Drugi je savjetovao zvijezdu da promijeni izgled ili barem rastu kosu. No, kao što pokazuje svakodnevna praksa, izgled ne utječe na odnose s djecom, ali rijetki posjeti mogu pogoršati situaciju. Vjerojatno je to zbog toga što Nargiz pokušava što češće posjetiti svog unuka (njezina kćerka Sabina živi u SAD-u) i održava stalni kontakt sa rodbinom putem Skypea.

Kada pogledate fotografiju bivše supruge Fedora Bondarchuka, ne pada vam na pamet da je ova lijepa, vitka manekenka, glumica i TV voditeljica već baka. Da, ne jednu, već dvije prekrasne unuke odjednom!

Prvi put kada je Svetlana uzela unuku u dobi od 43 godine (Margarita je rodila sina Sergeja i njegovu suprugu Tata 2012. godine), druga unuka Vera pojavila se u zvjezdanoj obitelji dvije godine kasnije.

Publikacija Sveta R (@ a030aa) 6. prosinca 2017. u 10:11 sati PST

Svetlana često posjećuje svoju unuku i provodi puno vremena s njima. U intervjuu magazinu Tatler rekla je da je na kaminu izbacila imena djece i unučadi. Vi sami razumijete što djevojke prvo rade kad posjećuju baku - naravno, istražuju kamin!

U 53. godini slavna glumica od bake je postala najstarijeg sina Potapa i njegovu suprugu Angelinu. Mladi roditelji odabrali su neobično ime za svog sina - Sjever.

Zhanna je vrlo toplo upoznala svog unuka i čak mu dala upute na svojoj stranici na Instagramu:

Obožavatelji su odmah počeli pisati riječi čestitke glumici: "Kakvo neobično ime, North. Želim vašoj bebi savršeno zdravlje, a vi imate puno, puno strpljenja "," Kakvo zadovoljstvo! Još jedan dječak u vašoj kući "," Veoma vam drago. Dječak će imati nevjerojatno lijepu baku. "

Jeanne je prekrasna majka koja je odgajala jednog od dva sina. Svoju snahu zove kćerkom i pokazuje vrlo nježne osjećaje prema njoj. Sigurni smo da će baka Jeanne biti izvrsna.

Maria Shukshina prva je postala baka u dobi od 45 godina. Godine 2015. kći Anna dala je unuku Vjačeslavu. I, kao što primjećuju mnogi obožavatelji zvijezde, odrasta kao kopija svoje bake.

Maria je majka više djece (ima četvero djece - kćerkicu Anu, sina Makara i blizance Thomasa i Focka). Naravno, glumica je izvrsna učiteljica za svoju djecu. Ali, kako uvjerava sama, unuci su potpuno drugačija stvar. Baka im je dopuštena maženje.

Objavila Maria Shukshina (@shukshina_maria) 1. srpnja 2017. u 11:42 PDT

  • rekla je Maria Shukshina 2016. godine u intervjuu za Antenu.

Usput, Vyacheslav se veselio ne samo svojoj baki, već i svojoj prabaki - Lidiji Fedoseevi - Shukshina (sovjetska i ruska kazališna i filmska glumica, narodna umjetnica RSFSR). Maria i Lydia mislile su da će se roditi unuka, budući da se djevojčice češće pojavljuju u obitelji. Stoga su unuka upoznali s posebnom radošću.

Emma Malinina nije samo supruga poznatog pjevača Aleksandra Malinina, već i ozbiljna poslovna žena, kandidatkinja medicinskih znanosti, ginekologinja i voditeljica privatne mreže klinika i ljekarni.

U 45. godini Emma je prvo postala baka. Najstariji sin Anton dao joj je unuka Platona, a pet godina kasnije, unuka Arianna rođena je u obitelji Malinin.

Obožavatelji se ne umaraju diviti se tome koliko vješto Emma uspijeva kombinirati posao, majčinstvo, funkcije svoje bake i istovremeno izgledati najbolje!

Najmlađa baka u povijesti

Ime najmlađe bake u povijesti je Mum-zi. Rođena je u Nigeriji 1884. godine. U dobi od osam godina i četiri mjeseca djevojčica je postala majka, rodila je kćer. Kćerka je također rodila izuzetno rano. U to je vrijeme imala osam godina i osam mjeseci. Tako je mama-zi postala baka sa samo sedamnaest godina.

Kad su se istovjetne Mame-zi pripremale za maturalnu zabavu, ona se već bavila podizanjem svog unuka.

Rani brak i rano majčinstvo

Titulu jedne od najmlađih baka na svijetu dobila je i Rifka Stanescu. U dobi od jedanaest godina pobjegla je od kuće svome ljubavniku. Mladić je imao samo trinaest godina. Vjenčali su se.

Rifka je zatrudnila i s dvanaest godina već postala majka, rodila je djevojčicu. Zvala je kćer Mariju. Godinu dana kasnije, rodio se i njen sin Nikolaj.


Kad je Marija odrasla, odlučila je uzeti primjer od majke. U jedanaest je godina zatrudnjela, u dvanaest je rodila dječaka. Zvali su ga Ion. Rifkina kći nije završila školu, zbog čega je mlada majka bila zabrinuta želeći svojoj kćeri drugačiju sudbinu.

Prema najmlađoj baki, željela je da njezina kćer u životu postigne nešto više od majčinstva.

Takvi rani brakovi među Ciganima nisu rijetkost. Rifka je rekla da je, kad je imala dvije godine, već bila zaručena, ali u jedanaest godina se zaljubila u svog budućeg muža, kojem je pobjegla, suprotno zaruku i volji roditelja. Djevojčin mladi suprug, sa trinaest godina, već je radio kao prodavač nakita.

Među europskim ženama postoje i rekordne bake. Poznato je da je u Velikoj Britaniji jedna žena postala baka s dvadeset i šest godina. U Americi postoji žena koja je sa dvadeset i osam godina postala baka. Postala je majka s trinaest godina, a kćer je rodila dijete u četrnaest.

Mlade bake Brazila

Mlade brazilske bake zaslužuju posebnu pažnju. U ovoj zemlji za njih postoji posebno natjecanje ljepote. U njemu sudjeluju žene za koje ne možete reći da su bake. Starost sudionika je od četrdeset godina. Natjecanje se zove Abuela.


Oduševljava kako ove prekrasne žene izgledaju, kako brinu o sebi. Oni mogu biti sjajan primjer kako bake mogu izgledati.

A tko je najmlađa majka na svijetu?

Da biste postali mlada baka, prvo morate postati mlada majka. Svaka djevojčica koja je u mladosti postala majka može ubuduće zatražiti titulu "mlade bake" ako dijete nastavi tradiciju koju je započela.

Najmlađa majka medicinske povijesti je Peručanka Lina Medina. Kad je rodila, nije imala ni 6 godina.


Psihologija mladih baka

Mlade bake često se hvale svojim godinama. Djeca mladih roditelja obično su sretna što mogu komunicirati s njima, kao i s prijateljima, na istom jeziku. Mlade bake pune su energije i entuzijazma, još su bliske u sjećanju brige o djeci, razumiju probleme mlade majke, pa takve bake često postanu prvi pomagači svojoj djeci koja su uskoro postala roditelji.

Postoji obrnuta situacija. Postajući mlada baka, žena ne vjeruje da bi se u odrasloj dobi trebala posvetiti svojim unucima, ima svoje ciljeve. Često bake to objašnjavaju činjenicom da su dijete već stavile na noge i ono se sada može pobrinuti samo za svoj život. Ponekad se naglasak na riječi „mladi“ uopće ne stavlja, a mlade bake ne prave problem što su sad bake. Te žene jednostavno polaze od situacije u obitelji u trenutku rođenja svog unuka.

Psiholozi savjetuju mladim bakama da se ne brinu zbog činjenice da će se pelene, briga za malo dijete pojaviti opet i tako rano u obitelji, opet će biti potrebno ustajati noću. Važno je zapamtiti da, prije svega, novorođenče nije vaše dijete, već dijete vaše kćeri ili sina. Važno je zapamtiti da to nije starost, glavna stvar je stanje mlade i vesele duše.

Pin
+1
Send
Share
Send

Pogledajte video: Rumunka Rifka je Najmlađa Baka na Svetu (Ožujak 2020).