Slavne osobe

Anna Paquin, biografija, vijesti, fotografije

Pin
+1
Send
Share
Send

Mladi talent zadivio je filmske kritičare i filmske entuzijaste s talentom od 10 godina na setu drame "Klavir". U dobi od 11 godina Anna Paquin osvojila je najprestižniju i najcjenjeniju nagradu Akademije. Bez posebnog obrazovanja glumica je svoje majstorstvo dokazala ne samo na ekranu, već i na pozornici kazališta.

Djetinjstvo i mladost

Anna Paquin rođena je 24. srpnja 1982. u Kanadi, u gradu Winnipeg, u obitelji školskih učitelja. Majka je predavala engleski, a otac fizički odgoj. Oba roditelja djevojke porijeklom su s Novog Zelanda, kamo se obitelj preselila kad je Anna imala četiri godine.

Anna Paquin u djetinjstvu

Pekuinci su odgajali troje djece, od kojih je najmlađa bila buduća glumica. Djevojčica je u djetinjstvu obožavala glazbu i sport. Glumačka karijera nije bila dio Aninih planova i nije sanjala o svjetlu reflektora i televizijskih kamera. Ali ipak je učenica naučila svirati violu, violončelo i klavir.

Sportska interesovanja su također bila opsežna. Gimnastika, plivanje, skijanje - ovo nije potpuni popis treninga koje je Anna pohađala. Plastičnost i fleksibilnost, pored gimnastike, dobro su nam došli u baletu, što je učenica također voljela.

Anna Paquin u mladosti

Paquinovi roditelji su se 1995. rastali, a mladi Novozelanđanin preselio se s majkom u Los Angeles, gdje je završila srednju školu. Nakon što je 2000. godine dobila certifikat, djevojka je upisala Sveučilište Columbia, ali je tamo provela samo godinu dana. U to vrijeme student je već aktivno glumio u filmovima i bilo je katastrofalno nedostatak vremena za studij. Anna je odabrala karijeru glumice, pa je uzela dopust bez završetka obrazovanja.

Karijera

Na velikom filmskom platnu djevojka se pojavila u vrlo nježnoj dobi, i to sasvim slučajno. Godine 1991. devetogodišnja Paquin zbog društva sa starijom sestrom i prijateljicom otišla je na casting melodrame "Piano" režirane i scenaristice Jane Campion. Pored djevojaka, ulogu je zatražilo i 5000 natjecatelja. Beba je uspjela impresionirati ženu, a uloga Flore McGrath pripala je mladoj talentiranoj Ani.

Anna Paquin u filmu Klavir

Paquin nije imala glumačkog iskustva osim nastupa na školskoj pozornici, gdje je sudjelovala u nekoliko predstava.

Uloga Flore bila je opsežna u tekstu, jer je junakinja u priči osiguravala komunikaciju između glupe majke i vanjskog svijeta. Osim toga, u kadru je djevojka morala govoriti škotskim naglaskom. Unatoč poteškoćama, Anna se sjajno uklopila sa zadatkom. Film je toplo prihvaćen od strane kritičara i filmskih entuzijasta. A Anna je dobila sporednu ulogu u kategoriji Oskara za najbolju glumicu.

Anna Paquin s Akademijskom nagradom

Za jedanaestogodišnju djevojčicu nagrada ove razine bila je pravo iznenađenje. Na ceremoniji dodjele nagrada, na pozornici, Paquin je mogao zahvaliti govor tek nakon što se zbunio 20 sekundi.

Nije iznenađujuće da je glasni početak karijere donio tisuće prijedloga za snimanje u bebinoj biografiji. Tek sada učenica nije planirala proširiti filmografiju i odbila je. Ipak, djevojka je glumila u tri reklame i potpisala ugovor s prestižnom agencijom Williama Morrisa.

Anna Paquin u filmu Margaret

Sljedeća filmska uloga uslijedila je 1996. godine, kada se u istoimenom filmu - u adaptaciji romana Charlotte Bronte, učenica pojavila u ulozi mlade Jane Eyre. Iste godine glumila je u drami "Fly Home", u kojoj je glumila malu siročad djevojčicu koja se preselila k ocu.

Prije polaska u školu, Anna je sudjelovala u snimanju još nekoliko filmova i glasovitim likom izrazila cjelovečernje anime "Sky Castle of Laputa" u Disney Studios. Nakon što je završila školu, karijera glumice i dalje se odvijala. Na pozornici se dogodio debi. Djevojački talent ocijenjen je u nominacijama i nagradama kazališnih kritičara i stručnjaka.

Anna Paquin u filmu X-Men

Značajna faza u njegovoj karijeri bilo je njegovo sudjelovanje u epu o muškarcima X. Anna je na istom setu radila s Hughom Jackmanom, Holly Berry, glumivši lik Marvel Empire - mutant Rogue.

Raspoložen raspored snimanja nastavljen je radom u filmovima „Plava država“, „Margaret“, „Trik ili liječenje“, „Pokopaj moje srce u ranjenu-Ni“. Potonji je donio nominaciju Emmy za sporednu ulogu.

Anna Paquin u seriji Prava krv

2008. godine, na valu teme vampira, popularnih nakon izlaska Sumraka, na televiziji je objavljena serija "Prava krv". Anna je dobila ulogu konobarice s telepatskim sposobnostima, zaljubljenu u vampira. Partneri na snimanju bili su Alexander Skarsgård, Christine Bauer, kao i Stephen Moyer. Serija se zaljubila u gledatelje i trajala je sedam sezona do 2014. godine.

Osobni život

Od početka snimanja filma "Prava krv", Anna je započela aferu s kolegom na setu, Stephenom Moyerom. Likovi serije također se vole, pa bi se par lako mogao poigrati s poštovanjem.

Anna Paquin i njezin suprug Stephen Moyer

Godine 2009. mladi su najavili svoj angažman dok su bili na odmoru na Havajima. Svadbena ceremonija dogodila se godinu dana kasnije u Malibuu. Paquinov suprug stariji je od Ane i nije se prvi put oženio, muškarac ima dvoje djece iz prvog braka. Anna je 2012. dala suprugu blizanaca Charlieja i Poppyja.

Anna Paquin s djecom i mužem

U godini vjenčanja glumica je glumila u društvenom videu u znak podrške pravima biseksualaca, zapravo stvarajući zaključak. Kao odgovor na glasine i tračeve koji su rasplamsali, novozelandska zvijezda rekla je da je istina govoriti o nestandardnoj biseksualnoj orijentaciji. Međutim, tijekom karijere Anna nije viđena u odnosima sa ženama, a Moyer ostaje jedini voljeni muškarac.

Anna Paquin sada

Glumica nastavlja glumiti u filmovima i serijama. Redatelji su sretni što vide talentiranu ženu na setu, a Anna ne trpi zbog nedostatka ponuda za posao.

2017. godine na televizijskim se ekranima pojavile su se dvije TV emisije u kojima je sudjelovala holivudska zvijezda Bellevue, gdje je glumica igrala glavnu ulogu detektiva koji istražuje niz misterioznih zločina povezanih s otmicom transrodne tinejdžerke. U 2018. izlazi druga sezona višedijelnog trilera, koju je publika zavoljela.

Anna Paquin u seriji Bellevue

Paquinovo drugo djelo posljednjih godina je serija "Ona je milost", zasnovana na istoimenom romanu Margaret Atwood.

Osim snimanja, glumica se bavi sportom, naime crossfitom. Žena prenosi fotografije i kratke video zapise sa treninga na stranicu na Instagramu. Anna pažljivo prati svoj izgled, težak je 58 kg s visinom od 165 cm, pridržava se uravnotežene prehrane.

Anna Paquin u 2018. godini

Pored toga, uključena je u dobrotvorni rad, poput mnogih medija. Prema objavama na društvenim mrežama, glumica podržava rad organizacije koja pruža pomoć i podršku osobama s demencijom. Nastavlja zaštititi prava osoba gay seksualne orijentacije. Avatar glumice na Twitteru 2018. godine duga je zastava - simbol LGBT pokreta.

Foto: Anna Paquin

Djetinjstvo i obitelj Ane Paquin

Anna je rođena u Kanadi. Bila je najmlađa od troje djece. Ima starijeg brata i sestru. Sa sestrom ima samo dvije godine razlike u dobi, pa je djevojka često bila u društvu sestre i svojih prijatelja. Anina mama je učila engleski, a tata učitelj tjelesnog odgoja. U dobi od četiri godine s obitelji se preselila na Novi Zeland, odakle dolazi njena majka.

Jednom, sestra i njezini prijatelji otišli su na kasting, gdje su pokupili djevojčicu za ulogu u filmu "Klavir". Budući da devetogodišnja Anna nije imala što raditi, otišla je s njima. Začudo, uzeli su je. To je bila sporedna uloga, međutim, djevojčica je imala puno riječi, kao što je u priči neprestano drugima prevodila ono što je njezina glupa majka htjela reći. Redateljica filma, Jane Campion, opisala je Anu kao mladu talentu s jakim instinktom za umjetnošću.

Glavni lik glumio je Holi Hunter. U procesu snimanja, mlada glumica pokušala je kopirati svoj stil igre. Djevojčica je voljela glumiti u filmovima. Dvije godine kasnije, sasvim neočekivano, Paquin se pojavio na pozornici gdje su je pozvali da predstavi cijenjenu statuu Oscara. Anna je prepoznata kao najbolja sporedna glumica.

Početak karijere, filmovi s Anom Paquin

Naravno, nakon rada na Klaviru, Anna je dobila mnogo ponuda za glumu u filmovima, ali nije žurila da nastavi karijeru kao glumica. Nakon nekog vremena, Paquin je prihvatio ponudu da glumi u nekoliko reklama.

U dobi od četrnaest godina Anna je igrala istaknutu ulogu u drugom filmu. Ovog puta publika ju je vidjela u liku Jane Eyre, gdje je glumila glavnog lika u djetinjstvu. Nakon ovog filma glumila je djevojku iz filma "Leti kući".

Kad je Paquin imala dvanaest godina, roditelji su se razveli. U majku se preselila u Los Angeles sa šesnaest godina i već je tamo završila školu. A prije toga, zbog snimanja filmova, morala je neprestano letjeti između gradova, mijenjajući hemisferu. Djevojčici je bilo teško, budući da je ostalo malo vremena za komunikaciju s prijateljima, jedva da je bila kod kuće, život je provodila u koferima.

Neki filmovi iz razdoblja u kojem je Anna bila uključena su Amistad, Na vjenčanju, Trouble i drugi.

Nakon što je završila školu, Anna je upisala Sveučilište. Unatoč uspješno razvijenoj filmskoj karijeri, shvatio je da joj treba pravo obrazovanje. Međutim, glumica je studirala samo godinu dana, nakon čega je Anna morala predahnuti, jer je započeo sljedeći snimak.

Paquin nastavlja karijeru

U fantastičnoj trilogiji o ljudima s supermoćima glumica je dobila ulogu Roguea. Film je snimljen na temelju popularnih stripova i nazvan je "X-Men". Anna je sudjelovala u sva tri dijela. Halle Berry i Hugh Jackman glumili su u trilogiji s njom.

Između snimanja filmova X-Men, glumica je radila i na snimanju filmova poput Buffalo Soldiers, Steamboat, Darkness, Joan of Arc i drugih.

Anna je u tom periodu puno vremena posvetila baletu. Vježbajući gotovo svakodnevno, pokušala je sa zavidnom revnošću uspjeti na ovom polju. Zasebno treba napomenuti djelo Ane u komediji "Plava država", u kojoj je glumica prvi put nastupila, uključujući i kao izvršni producent. Nešto kasnije, sa svojim bratom Andrewom, osnovala je produkcijsku tvrtku, koja ju je nazvala Paquin Films.

Anna Paquin danas

Drugi veliki projekt u kojem je Paquin snimljen bio je film "Istinska krv". Tamo je glumila sužnjanku, konobaricu sjajne kose po imenu Suki Stackhouse. Glumici se svidjela ova uloga, s druge strane, nije razumjela zašto projekt toliko privlači publiku.

Prema njenim riječima, prilikom snimanja filma nikada ne može predvidjeti što će gledatelj voljeti i što će on ignorirati. Glumčev kolega na setu bio je Stephen Moyer, koji je kasnije postao njezin suprug. Projekt je započeo 2008. godine i trajao je do 2013. godine. Anna je u svom intervjuu rekla da će biti spremna sudjelovati u ovom projektu dok je publici zanimljiva, onoliko dugo koliko je potrebno.

Ostala zapažena Paquinova djela uključuju uloge u filmovima Dan otvorenih vrata, Margaret, Romantika, Slobodni vagon i drugi.

U 2014. očekuje se izlazak četvrtog filma "X-Men". Anna je ponovno sudjelovala u njemu, a glumila je ulogu Roguea, a Will Smith, Jaden Smith, Tommy Lee Jones također su igrali uloge u ovoj slici.

Kasna karijera

Anna Paquin se 1996. pridružila ulozi sljedeće filmske adaptacije klasičnog romana "Jane Eyre" i u mladosti se pojavila na slici glavne junakinje. 2001. godine u Londonu kazališni debi glumice Ane Paquin. Djevojka je igrala u nekoliko predstava, među kojima se posebno može primijetiti ne-Broadway produkcija pod nazivom The Distance from Here. U njemu je Paquin dobila glavnu žensku ulogu, za koju je kasnije osvojila nagradu Theatre World.

Drugi važan trenutak u Paquinovoj karijeri je uloga nadarenog mutanta po imenu Rogue iz blokadera superheroja X-Men. Anna je sudjelovala u snimanju svakog filma u prvoj trilogiji, koja je objavljena 2000. Rogue je dijelio vrijeme ekrana s drugim popularnim likovima iz stripa koje su izvodili svjetski zvijezde kao što su Hugh Jackman, Ian McKelen i Patrick Stewart.

Nakon toga filmografija Ane Paquin nadopunila se romantičnom vrpcom "Plava država". Tijekom snimanja slike djevojka se okušala i u ulozi izvršnog producenta. Sljedeći film glumice "Pokopaj moje srce u ranjenoj neži" obilježilo je nekoliko prestižnih nominacija, a sama Anna pojavila se u jednoj od nominacija za Guild filmskih glumaca.

Paquin je 2008. uspio dobiti ulogu konobarice po imenu Suki Stackhouse - junakinje dramske televizijske serije o vampirima "Prava krv". Projekt je postigao veliki uspjeh i emitiran je tijekom sedam sezona. Trenutno se Anna Paquin i dalje prikazuje u ozbiljnim filmovima. 2019. godine bi trebao izaći film "Irac" u kojem će djevojka igrati rame uz rame s takvim zvijezdama kao što su Robert De Niro i Al Pacino.

Kako je sve počelo

Casting za ulogu djevojčice u filmu "Klavir" uopće nije zanimao Anu, već njenu sestru. Anna je samo držala društvo. Zanimalo ju je kako se održavaju takve selekcije. Možete zamisliti njeno iznenađenje kad je sama prošla kasting. Nakon toga, u intervjuu s redateljicom filma, Jane Campion djevojku je nazvala mladim talentom nevjerojatno razvijene umjetnosti. Jane je prepričala kako je zamalo pala sa stolice kad je mala Anna počela ozbiljno pričati neku ludu priču dok je slušala. I svi su je slušali i vjerovali joj.

Uloga koju je Anna dobila u filmu "Klavir" je uloga djevojke po imenu Flora, koja je neprestano morala "glasati" svojoj majci bez riječi, kako bi izgovarala svoje misli i želje. Ova je uloga drugog plana, ali imala je puno teksta i ozbiljne igre.

Na fotografiji: Anna Paquin u filmu "Klavir"

Nemajući glumačko obrazovanje i scensko iskustvo, devetogodišnja Anna sjajno se nosila sa svojom ulogom. Stoga nije čudno što je dvije godine kasnije Anna dobila figuricu Oscara za ulogu Flora.

Bila je prepoznata kao najbolja sporedna glumica. Očito je to za djevojku bilo nevjerojatno uzbudljivo, jer, popevši se na pozornicu za nagradu, nije se mogla odmah suočiti s uzbuđenjem, a onda je izmamila riječi zahvalnosti i jednostavno pobjegla.

Najzanimljivije

Anna je imala četrnaest godina kad je dobila još jednu ozbiljnu ulogu. Bila je to istoimena filmska adaptacija Jane Eyre iz Charlotte Bronte. Anna je izabrana za ulogu glavnog lika u adolescenciji.

Na fotografiji: Anna Paquin u filmu "Jane Eyre"

Odmah nakon tog posla, iste godine, pokazala se u filmu "Fly Home". Riječ je o vrlo dirljivom filmu, u kojem mlada glumica dobiva ulogu tinejdžerke koja je imala nesreću s majkom.

Majka umire, a otac stiže zbog kćeri, koju nije vidio od tri godine. Djevojčica koja je izgubila majku počinje se brinuti za siročad guske i kroz to pronalazi međusobno razumijevanje s ocem. Za ovu ulogu Anna je odmah nominirana za dvije nominacije.

Kad je djevojčici bilo dvanaest godina, roditelji su se razveli. Anna je ostala s majkom, a četiri godine kasnije otišla je živjeti u Los Angeles. Mladi Paquin učitao se u školu već tamo. Prije mature, Anna je glumila u još nekoliko filmova, radila je u snimanju dugometražnog filma "Dvorac Laputa na nebu" redatelja Miyajakija, u produkciji Disneya. I nakon što je diplomirala, djevojčica je nastavila svoj uspješan put na polju filmske glumice.

Snimanje je bilo teško za Anu, jer je za njih bilo potrebno napraviti duge letove, ponekad čak i promijeniti hemisferu.A osim toga, djevojka je željela nastaviti školovanje na sveučilištu. Nije smatrala da je rad u kinu pitanje njezina života, a 2000. godine upisala je Sveučilište Columbia.

Anna je cijelu godinu studirala. Tada su opet započele sljedeće pucnjave. Anna je pomno birala uloge koje su joj se nudile slažući se samo s onim za koje smatra da su zaista vrijedne.

Na fotografiji: Anna Paquin u filmu X-Men

Jedno od zanimljivih djela u kojem je glumica sudjelovala usporedo s zvijezdama kao što su Halle Berry, Will Smith, Tommy Lee Jones je X-Men. Anna je dobila ulogu Rogue i sudjelovala u sva tri dijela. Između snimanja u X-Menima, mlada glumica radila je i na drugim filmskim projektima, istodobno je studirala balet i čak se okušala u ulozi izvršnog producenta.

Očito, rezultat ju je impresionirao, jer je neko vrijeme kasnije, zajedno s Andrejem, njegovim starijim bratom, stvorio proizvodni centar Paquin Films.

Put do uspjeha

Ukupno filmografija glumice ima više od 40 djela. Među njima su glavne uloge i sporedne uloge. Djevojka nema ulogu na pozornici, igra s jednakim zanimanjem i u komedijama horor filmova ("Trik ili liječenje") i u dramama ("Hrabro srce Irene Sendler").

Ovo je težak film u kojem je Anna glumila medicinsku sestru koja je spasila židovsku djecu iz geta u Varšavi).

Anna Paquin nominirana je 38 puta u raznim nominacijama. Od toga 9 pobjeda u njezinoj svinjici.

Osim filmskih uloga, Anna glumi i na pozornici. Debi mlade glumice dogodio se 2001. godine. A 2002. godine već je nastupila na West Endu u Londonu.

Anna Paquin: djeca

Mama Anna postala je u rujnu 2012. Sretna glumica svom je voljenom suprugu odjednom dala dvoje prekrasne djece. Par ima blizance - sina i kćer. Kako naručiti! Djevojčica je dobila ime Poppy, a dječak je dobio ime Charlie. Stephen Moyer u to je vrijeme već imao dvoje djece: sina Billyja, 12 godina, i kćer Lilac, 10 godina. Ipak, postao je samo ludi mladi otac.

Na fotografiji: Anna Paquin sa svojom obitelji

Anna nije htjela unaprijed objavljivati ​​svoje stajalište pred novinarima, ali njihov zajednički kolega iz TV serije "Prava krv", koji je nedugo prije toga postao otac blizanac, u intervjuu je dijelio vijesti u emocijama.

Stephen i Anna nisu samo talentirani glumci. Također je sretan, uspješan par. Sada obitelj živi u Los Angelesu na plaži Venice.

Početak karijere i adolescencija

Nakon rada na glasoviru, Anna je počela dobivati ​​brojne ponude za sudjelovanje u kinu. Međutim, djevojka se nije žurila nastaviti glumačku karijeru. Nakon nekog vremena pristala je sudjelovati u snimanju nekoliko reklama. U dobi od 14 godina Paquin je ponovno privukao pažnju, igrajući istaknutu ulogu u filmu. Ovaj put se pred publikom pojavila u liku Jane Eyre. Uslijedio je još jedan uspješan film pod nazivom "Fly Home".

Kad je Anna imala 12 godina, roditelji su se razveli. Sa šesnaest godina preselila se s majkom u Los Angeles, gdje je završila srednju školu. Prije toga djevojka je morala neprestano letjeti iz jednog grada u drugi, mijenjajući hemisferu, budući da se većina snimanja odvijala u Sjedinjenim Državama. Anna je imala teško vrijeme jer je imala vrlo malo vremena za komunikaciju s prijateljima, a život joj je doslovno bio na koferima. Tijekom ovog razdoblja, Paquin je glumio u filmovima poput Amistad, Planer, Na vjenčanju i nekim drugima.

Nakon što je napustila školu, unatoč uspješnoj filmskoj karijeri, djevojka je odlučila otići na sveučilište. Međutim, nakon što sam studirao godinu dana kasnije, morao sam se odmoriti, jer je Anna započela slijedeće snimanje.

Anna Paquin danas

2008. započelo je snimanje vampirske serije "Prava krv", u kojoj je glumica glumila glavnog junaka po imenu Suki Stackhouse. Projekt je bio vrlo uspješan: ukupno je snimljeno pet sezona, a u ljeto 2014. izlazi finalna sezona.

Anna je od prvih dana rada na seriji započela aferu s izvođačem još jedne vodeće uloge (vampira Billa Comptona) - Stephenom Moyerom. Međutim, glumci su pažljivo prikrivali svoju vezu do 2009. godine. Prema njima, nisu željeli da svi shvate ovaj roman kao običnu aferu.

Anna Paquin: vjenčanje i obiteljski život

Stephen Moyer dao je prijedlog svog ljubavnika u romantičnom okruženju na plaži na Havajima, gdje su otišli na odmor s glumčevom djecom iz prethodnog braka. Šarmantni par odigrao je vjenčanje 21. kolovoza 2010. Svečanost je održana u privatnoj rezidenciji u Malibuu. Anna Paquin i Stephen Moyer položili su svečane zakletve na plaži. Holivudske slavne osobe poput Elijaha Wooda (glumi novopečenu u filmu "Romantika") i Carrie Preston (glumica iz "Istinske krvi") sa suprugom Michaelom Emersonom (zvijezda TV serije "Izgubljeni") zapalile su se među gostima.

Anna Paquin: djeca

U rujnu 2012. 30-godišnja glumica rodila je 42-godišnjeg supruga Stephena Moyera blizance. Kći je dobila ime Poppy, a sin - Charlie. Unatoč činjenici da su glumci skrivali da očekuju dodatak u obitelji, da je Anna Pakuin trudna, to je postalo poznato mnogo prije nego što su se blizanci rodili. O tome je govorio njihov kolega iz serije "Prava krv" Sam Tremell. Činjenica je da je i sam malo prije toga postao sretan otac blizanaca, a u jednom od intervjua jednostavno nije mogao obuzdati svoje emocije zbog toga.

Usput, podsjetimo se da je Stephen Moyer već otac dvoje djece iz prethodnog braka: 12-godišnjeg sina Billyja i 10-godišnje kćeri Lilac. Za Anu Paquin blizanci su postali prvo dijete.

Pin
+1
Send
Share
Send

Pogledajte video: You Bet Your Life: Secret Word - Light Clock Smile (Travanj 2020).