Slavne osobe

Tessa Thompson, biografija, vijesti, fotografije

Pin
+1
Send
Share
Send

Tessa lynn thompson

Rođen je 3. listopada 1983. u Los Angelesu (SAD) u obitelji pjevača i skladatelja Marka Anthonyja Thompsona.


Studirala je kulturnu antropologiju na Santa Monica Collegeu.

2002. godine debitirala je na kazališnoj pozornici, a 2005. dobila je prvu televizijsku ulogu u seriji "Detektiv Rush".

Napisala je i izvela nekoliko pjesama za filmove Creed: Legacy of Rocky i Creed 2, glumila je kao producent obiteljske drame Grantham i Rose.

Poznata po ulogama u Marvelovom filmu "Thor: Ragnarok" i znanstveno-fantastičnoj seriji HBO "Zapadni svijet".

Djetinjstvo i mladost

No, liberalni odgoj u obitelji nije mogao spasiti djevojčicu od okrutnog vanjskog svijeta, naročito od napada rasista. Kad je Tessa imala 7 godina, nju su prvi zvali "crnja", a to je učinila mlađa djevojka koja je zajedno s Thompsonom igrala na igralištu.

Mama, koja je radila u gradskoj vijećnici Los Angelesa, u jednom je trenutku svoju kćer dala privilegiranoj privatnoj obrazovnoj ustanovi. Među studentima bilo je samo četvero djece bez bijele kože, uključujući i Tess. Zbog stalnog podsmijeha svojih školskih kolega, djevojčica je dugo tražila od majke da je prebaci u redovnu javnu školu. Javna škola učinila joj se drugačijim svijetom - bilo je 4 tisuće učenika različitih boja kože, religija i uvjerenja, kao i Klub rasne harmonije, gdje su stariji učenici pripovijedali pridošlicama o opasnosti rasnih stereotipa.

Glumačka karijera

Tessa je prvi put na setu bila 2005. godine, glumivši u jednoj od epizoda serije "Detektiv Rush" kao lezbijska kladionica. Zatim je došla uloga u igranom filmu - u hororu Kad stranac nazove, koji se pokazao ne baš uspješnim.

Tijekom sljedećih 10 godina dobila je desetke uloga u televizijskim serijama i filmovima, dok je naglasak u njezinim junakinjama uvijek bio stavljen na njihovu utrku, htjela to ili ne. Primjerice, 2006. godine Thompson je odobren za ulogu Jackie Cook, prijateljice glavnog lika djevojke, u tinejdžerskoj detektivskoj seriji Veronica Mars, no brzo je povučena iz scenarija zbog nezadovoljstva publike. "Prema kreativcima, heroina je bila stereotipna" crna djevojka ", vjerojatno je svima smetala", rekla je glumica.

2006. godine glumica je glumila u dvije epizode popularne medicinske serije "Anatomija strasti" (sezona 2) i u trileru "Posvećenost Sarah". Najbolja uloga Tesse u 2007. godini bila je uloga Nikki Barnes, djevojke Johnnyja Millera (Taylor Handley) u seriji „Misterije Palm Springsa“. Sljedeće godine glumicu su mogli vidjeti u sporednim ulogama u filmu Ljudski ugovor.

Djevojčica je 2008. godine svoj puni debi snimila - bila je to plesna slika „Na korak“, u kojoj su glavne uloge igrali Tessa i Mary Elizabeth Winstead. Potom je uslijedila teška drama "Proklet iz Mississippija" - film o obitelji crnaca sa juga koji su generacijama trpjeli rasnu diskriminaciju.

Njena je junakinja sjajna pijanistica koja napokon probija stoljetnu „tradiciju“ poniženja. Iako je žiri neovisnog filmskog festivala Slamdance smatrao čudnim da je takva uloga dodijeljena fer-skinhedima iz glumišta - je li se redatelj na ovaj način rugao crncima? Na ovaj ili onaj način, rad je donio Tess Thompson nagradu za najbolju glumicu na Američkom festivalu crnih kina, na što je ona vrlo ponosna.

2010. godine glumica je sudjelovala u predstavi u režiji Tylera Perryja, "Songs of Love", nakon čega je pozvana na snimanje istoimenog filma. U filmu Perry koji govori o životima i sudbinama devet različitih afroameričkih žena glumili su i Janet Jackson, Whoopi Goldberg, Filisia Rashad, Thandie Newton, Loretta Devine, Anika Noni Rose, Kimberly Elise i Kerry Washington. Za svoju ulogu Tessa je dobila nagradu Black Reel za "najbolji proboj godine".

Godine 2012. glumica je odobrena za ulogu Sarah Freeman, supruge dr. Matthewa Freemana u seriji Pointing Dog. Heroina Tessa pojavljuje se u 22 epizode serije. U razdoblju 2014. - 2015. Thompson je glumio uglavnom u dugometražnim filmovima. Među njima su komedija "Dragi bijeli ljudi" o četvero crnaca na Sveučilištu Ivy League i biografska drama "Selma" o crnom pokretu za građanska prava u Sjedinjenim Državama.

A za svoju ulogu pjevačice Bianchi u sportskoj drami Creed: The Rocky Legacy, u kojoj glumi Michaela B. Jordana i Sylvestera Stallonea, glumica je dobila priznanje za najboljeg sporednog glumca od Afroameričkog udruženja filmskih kritičara. Film je publika dočekala s toplinom, što nije karakteristično za takva “ponovna pokretanja” starih priča.

U travnju 2017. publici je predstavljena drama Bruce Isakson u Južnoj Dakoti s Thompsonom koja se pojavljuje kao tinejdžerka koja o trudnoći uči nakon brutalnog silovanja.

Nekoliko mjeseci kasnije Tessa je glumila repericu Jay-Z-jevu pjesmu "Moonlight."

Život i karijera

Tessa Thompson rođena je u Los Angelesu, Kalifornija, a studirala je u srednjoj školi Santa Monica tijekom nastupa u raznim kazališnim produkcijama.

Thompson je svoj ekranski film prvi put predstavio 2005. godine i to redovitom ulogom u drugoj sezoni televizijske serije Veronica Mars. Također je bila gost takvih serija kao što su "Detektiv Rush", "Anatomija strasti", "Privatna praksa", "Heroes", a 2007. bila je dio glumačke jedinice kratkog vijeka serije Palm Springs Secrets.

Na velikom platnu Thompson je debitirala 2006. godine u trileru "Kad stranac nazove". Kasnije je glumila u filmovima „Napravi korak“, „Ljudski ugovor“, „Živa mladenka“ i „Pjesme o ljubavi“, uloga u potonjem donijela joj je nagradu Crna ređa za najbolji glumački proboj u 2011. godini.

Thompson je 2012. igrao glavnu ulogu u televizijskoj seriji "Pointing", a zatim je dobio ponavljajuću ulogu u seriji "Park Avenue, 666."

2017. godine Thompson je masovnoj publici postao poznat zahvaljujući ulozi Valkyrie u filmu Thor: Ragnarok.

Biografija

Tessa Thompson američka je glumica, pjevačica, glazbenica koja je popularnost stekla igrajući uloge u TV serijama Detektiv Rush, Anatomy of Passion i Private Practice.

Glumica Tessa Thompson

Tessa je rođena 3. listopada 1983. u Los Angelesu u Kaliforniji. Kad je djevojčica odrasla, poslana je u srednju školu Santa Monica. Osim glavnog programa, Tessa je počela pohađati kazališni studio. Ubrzo su se djevojčini roditelji razveli, a njegov otac, glazbeni trener, preselio se u New York. Odrastajući, Tessa je često posjećivala istočnu obalu Amerike, dvaput je prelazila zemlju, obilazeći većinu gradova u Sjedinjenim Državama.

Kino

Tessa Thomson prvi put se pojavila na televiziji 2005. godine, igrajući ulogu Jackie Cook u TV seriji Veronica Mars. Film je govorio o životu mlade studentice Veronice (Kristen Bell), koja se mjesečarila u detektivskoj agenciji. Nakon smrti svog prijatelja, djevojka odlučuje o vlastitoj istrazi ubojstva.

Tessa Thompson u seriji Veronica Mars

Godinu dana kasnije, glumica se našla u spotu medicinske serije "Anatomija strasti" koja se emitirala na kanalu ABC. Radnja filma nastala je tijekom radnog dana osoblja bolnice u Seattle Grace. Glavne uloge igrali su Ellen Pompeo, Sandra O, Patrick Dempsey. Ocjene serije odmah su se pokazale visokima, a film je produžen za još 12 sezona. Tessa Thomson reinkarnirala se u lik Camille Travis.

2006. godine glumica je također pozvana da igra ulogu u znanstvenofantastičnoj seriji Heroji Tima Kringa, koja je emitovana na NBC-u. Naslovni likovi filma, vlasnici fenomenalnih sposobnosti, uspjeli su spriječiti katastrofu koja je trebala oduzeti živote milijuna ljudi. Tessa Thomson pojavila se pred publikom u ulozi Rebecca Taylor.

Biografija glumice u velikom kinu započela je 2006. godine, kada je Tessa glumila u dugometražnom filmu "Kad stranac nazove". U trileru smo razgovarali o mladoj djevojci, dječjoj dadilji, čije je odjele oteo manijak. Triler je u blagajni prikupio 66 milijuna dolara, a Tessa Thomson reinkarnirala se u heroinu po imenu Scarlett.

U isto vrijeme, glumica se upustila u seriju "Detektivka Rush" s Katherine Morris u naslovnoj ulozi. Thomson je 2007. glumio u seriji "Tajne Palm Springsa". U trileru "Posvećenost Sarah", koji govori o tajnom studentskom društvu, Thomson je imao glavnu ulogu.

U seriji "Život kao kazna" čiji je glavni lik izdržavao lažne optužbe u zatvoru i oslobađao policajca Charlieja Cruza (Damien Lewis), Tessa je glumila liza po imenu Lisa. U drami „Napravi korak“ iz 2008. godine o mladoj djevojci Loreen koja je ostvarila vlastiti san i postala studentica na prestižnom sveučilištu, Tessa Thomson reinkarnirala se kao sporedni lik.

Nakon toga uslijedio je rad glumice u filmovima "Prokleta Mississippi". 2010. godine Tessa je sudjelovala u horor filmu Živa mladenka o mladom znanstveniku koji je pronašao način da uskrsne ljude. Iste godine Thomson se pojavio u detektivskoj seriji "Companions", pod krinkom agenta FBI-a. Također, Tessa Thomson glumila je u drami "Pjesme ljubavi" o životima devet različitih žena, čije se sudbine u nekom trenutku isprepliću.

Tessa Thompson u TV seriji Nema koordinata

U akcijskoj medicinskoj drami „Bez koordinata“ iz 2011. godine, čiji su producenti tvorci serije „Anatomija strasti“, glumica je dobila glavnu ulogu heroine Sidney. Film je snimljen na Havajima, na teritoriju paviljona popularne televizijske serije Izgubljeni.

2011. godine na televizijskim ekranima pojavio se akcijski detektiv "Pointing" o radu njujorških policajaca u 19. stoljeću. Glavni junak Kevin Corcoran (Tom Weston-Jones) djeluje u najokrutnijem području zvanom Five Corners i jednom se suočava s osobnom tragedijom - njegova supruga i kćer nestaju bez traga, nakon čega policajac započinje vlastitu istragu nestanka rodbine. U pomoć detektivu dolaze prijatelji - sin bogatog industrijalca i afroameričkog liječnika, s kojim je Kevin jednom prošao kroz građanski rat. Tessa Thomson pojavljuje se u sporednoj ulozi.

Tessa Thompson u filmu Pointing Dog

Godine 2012. glumica je glumila u sapunici Park Avenue 666. Iste godine Tessa je dobila ulogu u filmu "Ubojstvo na 13. katu", gdje je igrala ulogu Ariane, supruge Jordana Braxtona (Sean Patrick Thomas), koja odlučuje ubiti ljubavnicu svoga supruga. U melodrami "Južna Dakota" Tessa je ponovno dobila glavnu ulogu.

U isto vrijeme, glumica se pojavljuje u komediji "Dragi bijeli ljudi", u kojoj je bilo pitanje nereda koji su izbili na studentskoj zabavi. Zajedno s Tessom glavne su glumce igrali afroamerički glumci Tyler James Williams, Kyle Gallner, Teyona Parris. Godine 2014. na ekrane je objavljen obiteljski film "Grantham" o problematičnom tinejdžeru koji je na putu korekcije. Tessa Thomson dobila je sporednu ulogu u filmu.

Tessa Thompson u filmu "Selma"

Iste godine, uz sudjelovanje glumice, objavljen je film "Selma" o aktivnostima Martina Luthera Kinga u gradu Selma, Alabama. Godinu dana kasnije, Tessa je glumila u sportskoj drami Creed: The Rocky Legacy, u kojoj je glumila s Michaelom B. Jordanom i Sylvesterom Stalloneom. Odnos mladog borca ​​i starijeg boksera stvoriteljima je donio 175 milijuna dolara.

Osobni život

Tessa Thomson vodi zatvoreni stil života. Djevojka u vlastitim intervjuima ne pokriva privatne događaje. Glumica održava račun na mreži Instagram na kojem se često pojavljuju fotografije radnih trenutaka, kao i pojedinačne Tesine slike. Thomson voli glumiti u dizajnerskim fotošopama.

Tessa Thomson sada

Godine 2016., uz sudjelovanje Tesse Thomson, puštena je kriminalistička komedija Johna Michaela Macdona "Rat protiv svih" o radu dvojice korumpiranih policajaca (Alexander Skarsgard i Michael Pena) koji su jednom pokušali zauzeti stranu pravde.

Tessa Thompson 2017. godine

U isto vrijeme dogodila se premijera serije "Divlji zapadni svijet", u kojoj je bila riječ o životu u futurističkom svijetu, naseljenom robotima. Androidi su dizajnirani ne samo kao pomoć ljudima u svakodnevnom životu, već služe i kao zabava u rekreacijskom parku koji se zove "Divlji zapadni svijet". Ali jednom kad se roboti pobune protiv svojih gospodara.

2017. godine završeno je snimanje znanstveno-fantastičnog filma „Thor: Ragnarok“ u kojem se glumica reinkarnirala u Valkyrie, u glavnoj ulozi s Chrisom Hemsworthom, Tomom Hiddlestonom i Cate Blanchett. Film je temeljen na stripovskoj priči Marvel. Svjetska premijera filma održat će se početkom listopada 2017. u glavnom gradu Australije, a u Rusiji i Sjedinjenim Državama projekcija će započeti za mjesec dana.

Sada je glavna uloga Tesse Thomson dobila u trileru "Annihilation", gdje su Natalie Portman i Jennifer Jason Lee postali partneri glumice na mjestu rada. Tessa se reinkarnirala kao jedna od žena znanstvenica koje su otišle u anomalijsku zonu kako bi razumjele istinske uzroke onoga što se događa.

Tessa Thompson kao Valkyrie

Glumica također radi na novom projektu - fantastičnom akcijskom filmu "Osvetnici: Rat beskonačnosti" o nastanku na Zemlji opasnosti od kozmičkih razmjera. Glumica će se ponovno pojaviti pred publikom u slici Valkyrie. Tessa Thomson, zajedno s vodećim glumcima Karen Gillan, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson uključena je u operaciju kako bi se spasilo čovječanstvo od nove prijetnje. Premijera filma zakazana je za sredinu travnja 2018. godine.

Pin
+1
Send
Share
Send

Pogledajte video: INTERVJU: Mihajlo Ulemek - Legija je heroj, Šiptari će opet drhtati kada bude slobodan! (Travanj 2020).