Slavne osobe

Olga Filimonova

Pin
+1
Send
Share
Send

Olga Filimonova
Ime rođenjaOlga Olegovna Smirnova
Datum rođenja4. listopada 1983. (1983-10-04) (36 godina)
Mjesto rođenjaSverdlovsk, RSFSR, SSSR
građanstvo Rusija
profesija
karijera2008 - danas vrijeme
IMDbID 3268052
Vanjske slike
Olga Filimonova. foto
Olga Filimonova. foto
Olga Filimonova. foto

Olga Olegovna Filimonova (u djevojačkoj dobi Smirnova, rod. 4. listopada 1983., Sverdlovsk, RSFSR, SSSR) - ruska kazališna i filmska glumica.

Biografija

Rođen je u Sverdlovsku (sada Jekaterinburg) 4. listopada 1983. godine. Od ranog djetinjstva bavila se plesom u balu i akrobacijama, a potom u kazališnom studiju u kazalištu glazbene komedije. Studirala je u sverdlovskim školama br. 5 i br. 74. Paralelno je diplomirala na školi modernog plesa u Jekaterinburškom centru za suvremenu umjetnost (2001.). Potom je studirala na Ruskoj akademiji za kazališnu umjetnost (RATI - GITIS), odsjeku za režiju, glumačkoj skupini i radionici O. L. Kudryashova (diplomirala je 2006.). Od 2007. glumila je filmove.

Uloga Apollinaria Suslova, koju glumi Olga Filimonova u seriji "Dostojevski", izazvala je oprečne procjene. "Ona obično ima vrlo precizno snimljen lik i sliku", kaže scenarista Eduard Volodarsky. A književni kritičar i stručnjak za Dostojevskog, Igor Volgin, vjeruje da:

„Suslinina Apollinaria u ovom filmu pokazala se previše ... razvratnom. Čak je i izgled fatalne iskusne žene, a ne djevojke.

Fotografije >>

Kazališne uloge

  • "Viy", Nikolaj Vasiljevič Gogol (režija Svetlana Zemlyakova), glavna uloga - Pannochka
  • "Trojanci", Euripides (red. Svetlana Zemlyakova), glavna uloga - Atena
  • "Lovely-bo-vno", plesna predstava (režija Oleg Glushkov)
  • Carmina Burana, Carl Orff, scenska kantata (red. Oleg Kudryashov)
  • "Nos", Nikolaj Vasilijevič Gogol (red. Andrey Nedelkin), sve ženske uloge
  • „Plava brada je nada žena“, D. Loer (režija Ekaterina Granitova), uloga - Judit, zajednička produkcija Škole moderne igre, pokreta Kislorod i Javne fondacije Alem Art (Kazahstan):
  • "Objasni" (reir. Ivan Vyrypaev)

Olga Filimonova

Rođen je 4. listopada 1983. u Jekaterinburgu.

Završila je školu modernog plesa u Jekaterinburškom centru za suvremenu umjetnost (2001).

2006. godine diplomirala je na RATI-GITIS-u, režijski odjel, glumačka grupa (radionica O. Kudryashova).

Diplomski nastupi:
"Viy", N. V. Gogol, režija Svetlana Zemlyakova, glavna uloga je Pannochka
"Trojanci", Euripides, direktorica Svetlana Zemlyakova, glavna uloga je Atena
"Lovely Bo-Vno", plesna predstava, dir. Oleg Glushkov
Carmina Burana, Carl Orff, scenska kantata, dir. Oleg Kudryashov
"Nos", N. V. Gogol, dir. Andrey Nedelkin, sve ženske uloge
"Plava brada je nada žena", D. Loer, dir. Ekaterina Granitova, uloga - Judit

Zajednički proizvodi Škole moderne igre, pokret Kislorod, Javni fond Alem Art (Kazahstan):
Objasnite, dir. Ivan Vyrypaev.

"Sobe" u režiji Oleg Glushkov (koreografska predstava).

Ruske glumice

Paralelno sa srednjom školom, Olga je diplomirala na stručnoj školi modernog plesa u Jekaterinburškom centru za suvremenu umjetnost. Nakon što je dobila potvrdu o zrelosti, djevojčica postaje studentica Instituta za fizičku kulturu i nastavlja plesati i klasičnu i modernu koreografiju. Glavni san Olge u tom trenutku bilo je otvaranje vlastite koreografske škole.
Sve se promijenilo 2002. godine, kada je djevojka, zajedno s plesnom trupom studija, otišla na moskovski kazališni festival Golden Mask. U glavnom gradu spuštala se Olgin uvid - neočekivano za sebe, željela je postati glumica. Djevojka uzima dokumente sa sveučilišta u Ekaterinburgu i ulazi u glumački odjel režiserskog odjela Ruske akademije kazališne umjetnosti, gdje je do 2006. godine studirala u studiju Olega Kudryashova.

Olga Smirnova (Filimonova)

Olga Olegovna Smirnova (za svog supruga Filimonova). Rođen je 4. listopada 1983. u Sverdlovsku (danas Jekaterinburg). Ruska kazališna i filmska glumica.

Olga Smirnova rođena je 4. listopada 1983. u Sverdlovsku (danas Jekaterinburg).

Od ranih se godina bavila plesnim plesom. Pohađala je i sekcije za klizanje i akrobaciju. Pohađala je kazališni studio u lokalnom kazalištu glazbene komedije.

Studirala je u sverdlovskim školama br. 5 i br. 74. Paralelno, 2001. diplomirala je na školi modernog plesa u Jekaterinburškom centru za suvremenu umjetnost.

Nakon mature upisala je Institut za fizičku kulturu, nastavila se baviti koreografijom, planovi su joj bili otvoriti vlastiti koreografski studio.

2002. godine zajedno s plesnom trupom sudjelovala je na festivalu Zlatna maska ​​Moskovskog kazališta. Tamo se odlučila okušati u glumačkoj profesiji. Bacivši Institut za fizičku kulturu, Olga je otišla u Moskvu, gdje je ušla u glumački odjel režiserskog odjela Ruske akademije kazališne umjetnosti.

2006. godine diplomirala je na RATI-GITIS-u, režijski odjel, glumačka grupa, radionica Olega Kudryashova. Diplomske predstave: "Viy", Nikolay Vasilyevich Gogol (režija. Svetlana Zemlyakova) - Pannochka, "Trojanci", Euripides (red. Svetlana Zemlyakova) - Athena, "Lovely-wow", plesna predstava (režija. Oleg Glushkov ), "Carmina Burana", Karl Orff, scenska kantata (režija. Oleg Kudryashov), "Nos", Nikolaj Vasilijevič Gogol (red. Andrey Nedelkin) - sve ženske uloge, "Plava brada - nada žena", D. Loer (dir. Ekaterina Granitova) - Judit, "Objasni" (dr. Ivan Vyrypaev) - zajednička produkcija Škole moderne igre, pokreta Kislorod i Javne fondacije umjetnosti Alem „(Kazahstan).

Od 2008. glumila je filmove, debitirala je u filmovima "Platon" i "Dandies". U potonjem je igrala dude - Bobovu djevojku.

Olga Smirnova u filmu "Hipsteri"

2010. godine uloga Apollinaria Suslova u biografskoj drami Vladimira Khotinenka "Dostojevskog" postala je primjetna. Junakinja Olge Smirnove voljena je spisateljica.

Olga Smirnova u seriji "Dostojevski"

Godine 2011. glumila je u biografskom filmu Legende kruga, posvećenom životu i djelu slavnog pjevača Michaela Kruga. Na slici je na ekranu stvorila sliku supruge glazbenika Irine Krug.

Olga Smirnova u seriji "Legende kruga"

Zatim je sudjelovala u televizijskim projektima "Lovci na dijamante" (Veronica Pordeo, Besova prijateljica, francuska državljanka, diplomatska supruga), "Radoznala Varvara" (Nina Romanova), "Klushi" (Elena), "Odessa-Mama" (Oksana) ,

Godine 2013. igrala je glavnu ulogu u melodrami Igora Royzmana "Neprocjenjiva ljubav" (Anna Shilova).

Iste godine igrala je jednu od glavnih uloga u komediji redatelja Karen Hovhannisyan. "O čemu djevojke šute?", Slika je snimljena u duhu voljene od žena "Seks i grad" i priča o četiri djevojke koje su za vikend pobjegle u sunčanu Španjolsku i krenule na sve ozbiljne načine - plesom, alkoholom, pa čak i oružanom pljačkom. Olginine kolege na setu u komediji bile su Olesya Sudzilovskaya, Julia Peresild i Taisiya Vilkova.

Olga Smirnova u filmu "O čemu djevojke šute"

Godine 2014. glumila je glavne uloge u detektivu "Nestali mladoženja" (Vita Azarina) i melodrami "Ljepotice" (Olga Shmeleva).

Olga Smirnova u seriji "Ljepotice"

Uloga Marije u drami Anar Abbasov "Amun", objavljenoj 2016., postala je zanimljiva. Glavni junak filma odlazi u samo srce judejske pustinje u potrazi za mističnim starijem Amunom, za kojeg se priča da ima dar iscjelitelja.

Igrala je male uloge u popularnim slikama "Ledeni lovac" (novinarka Luda, supruga kapetana Petrov) i "Istražitelj Tihonov" (Inga). Potom je pozvana na ulogu Lilije u glazbenoj komediji „Ples na visini“.

Rast Olge Smirnove (Filimonova): 165 centimetara.

Osobni život Olge Smirnove (Filimonova):

Oženjen. Supružnik - Alexey Filimonov, glumac, njen razrednik u RATI-GITIS-u, poznat je po filmovima "Obilježavanje", "Još jedna godina", "O ljubavi", "Amun" i drugima.

Par je 2007. godine imao kćer Vasilisu, a 2014. godine sina Fedora.

Olga Smirnova i Aleksej Filimonov

Olga Smirnova i kći Vasilisa

Filmografija Olge Smirnove (Filimonova):

2008. - Hipsteri - Bobova djevojka, frajer
2008. - Platon - djevojka iz Brjanskog
2009. - Teror s ljubavlju - Lena, kći Katya
2009. - Tjelohranitelj-3 - Sveta Komarova
2009. - Granica želja - Varya, Nadia djevojka
2009. - Kuća br. 6 - plavuša prodavačica
2010. - Mračni svijet - Vještica
2010 - Glide (kratki) - Stewardess
2010. - Dostojevski - Apollinaria Prokofijevna Suslova, voljena Dostojevskog
2011 - Ludo
2011. - Lovci na dijamante - Veronica Pordeo
2011. - Ljeto vukova - ključ
2011. - Legende kruga - Irina Krug
2011 - "Cedar" probija nebo - Evdokia (Dunya) Koshkodaev
2011. - Djed Božićnjak uvijek zvoni tri puta - Irina, kći Ane Sergejevne
2012. - Pred snimkom - Natasha, Marina prijateljica
2012. - Odessa-mama - Oksana, kći Marina
2012. - znatiželjna Varvara - Nina Romanova
2012. - Klushi - Elena, zaposlenica Daria
2013. - Glide - Stjuardesa
2013. - O čemu djevojke šute - Katya
2013. - Neprocjenjiva ljubav - Anna Shilova
2014. - Mladoženja koji nedostaje - Vita Azarina
2014. - Ljepotice - Olga Shmeleva
2016. - Istražitelj Tikhonov - Inga
2016. - Ledenik - Luda, supruga kapetana Petrov, novinarka
2016. - Amun - Maria
2018. - Grand - Olga Bogdanovna
2018. - Vjenčanja i razvodi - Anna Shmidovich
2018. - Melodija ljubavi - Dina
2019. - Dobar dan - Elena
2019. - Ples na vrhu - Lily

Kino

Prve uloge Olge Smirnove u filmu bile su djevojka iz Brjanskog u komediji "Platon" s Pavlom Volyom kao glavnim likom, a fashionistica Sherry iz mjuzikla "Hipsters", u kojem su blistali i Anton Shagin, Ekaterina Vilkova i Igor Voinarovsky.

Popularnost glumice Smirnove donijela je biografska drama „Dostojevski“, u kojoj je Olga glumila Apollinaria Suslov, voljenu slavnu spisateljicu.

Olga Filimonova u filmu "Hipsteri"

Kritičari su dvosmisleno prihvatili Smirnov rad u ovoj drami. Neki su njezin nastup nazvali besprijekornim, dok su drugi - da je Olga prenijela sliku previše senzualno i iskreno. Ali svi su se složili u jednom mišljenju - ova mlada glumica ima sjajnu budućnost. Također treba napomenuti da se umjetnica pojavljuje u kreditima filmova pod imenom Olga Filimonova, jer je nakon braka promijenila ime.

Prvi uspjeh pratili su romantična melodrama „Djed Mraz uvijek zvoni tri puta“, mistični triler „Mračni svijet“, psihološki detektiv „Lovci na dijamante“.

Olga Filimonova i Evgeny Mironov u filmu "Dostojevski"

Da bi stvorila sliku glavnog lika u drami Legende kruga, Olga Smirnova je proučavala djelo šansonijera, s kojim je ranije bila poznata samo površno. Glumica je telefonom razgovarala s Irinom Krug kako bi se što točnije naviknula na sliku i bolje razumjela psihologiju heroine.

Zanimljiv projekt za glumicu bila je vojna slika „Ljeto vukova“, u kojoj je bila riječ o hvatanju kriminalaca od strane poručnika Crvene armije u Ukrajini, nedavno oslobođenog od osvajača. Olga se reinkarnirala u Clavka, djevojku laganog karaktera. Olga Smirnova svoj rad ne ograničava na jednu ulogu, već se pokušava okušati u različitim vrstama.

Olga Filimonova u filmu "Klizanje"

Melodrama „Neprocjenjiva ljubav“ bila je popularna kod publike. Mnogi vjeruju da je nakon ove slike Olga konačno osvojila kinematografsko nebo. Također, glumica je živo igrala u komediji "O čemu djevojke šute", u kojoj je izgledala kao glamurozna dama. U veselom filmu Karen Hovhannisyan razgovarali smo o četvero prijatelja koji su pobjegli iz problema Moskve u sunčanu Španjolsku. Među vodećim izvođačima bile su Olesya Sudzilovskaya, Julia Peresild, Taisiya Vilkova.

Nije bilo lako raditi u trileru "Glide", zbog čega je glumica u stvari rezala kosu na "nulu". Premijera krimi filma dogodila se na Filmskom festivalu u Moskvi 2013. godine. Od posljednjih djela Olge, koja su krasila umjetničku filmografiju, ističe se melodrama "Ljepotice". U filmu je glumica igrala glavnu ulogu provincijalke Olge, koja je zarađivala za život pratiteljskim službama.

Olga Filimonova u filmu "Icebreaker"

Također, detektiv "Nestali mladoženja" i kriminalistička televizijska serija "Istražitelj Tikhonov" zaslužili su pažnju publike.

Očekivana novost jeseni 2016. godine bio je katastrofalni film "Ledeni lovac", u kojem je Olga Filimonova bila upletena u glavnu ulogu supruge kapetana Petrov. Film Nikolaja Khomerikija zasnovan je na stvarnim događajima koji su se dogodili sa sovjetskim ledolomom 1985. godine. Za 133 dana brod je bio prisiljen da se digne na arktički led. Napeta situacija primijećena je i na samom brodu i na Velikoj Zemlji. U glavnoj ulozi filma nalaze se Peter Fedorov, Sergej Puskepalis i Anna Mikhalkova.

Osobni život

Kad je Olga Smirnova ušla u kazališni institut, tamo je upoznala razrednika Alekseja Filimonova. Mladi su brzo pronašli zajednički jezik, a Aleksej je postao, prije svega, Olgin najbolji prijatelj. Kasnije su se počeli upoznavati, a nakon diplome vjenčali su se. Od tada se Olgin osobni život nije mijenjao.

Olga Smirnova uzela je prezime svoga supruga i postala je Olga Filimonova. Prvi film u kojem se djevojka pojavila pod novim prezimenom bila je biografska drama o ruskom chansonnier Legends of the Circle.

Aleksej Filimonov i Olga Smirnova

2007. se u bračnom paru rodila kćer, koju je odlučeno nazvati Vasilisa. A sedam godina kasnije rodio se nasljednik - sin Fedor.

Obitelj se 2014. godine rođenjem dječaka odlučila preseliti u Olgov rodni grad Jekaterinburg. U isto vrijeme, oba supružnika nisu prestala djelovati u Moskvi manje. Jedina neugodnost bila je ta što Olga nije izašla na test odmah nakon redateljevog poziva. No, za planirana događanja - sastanke, prezentacije i odobrene snimke - glumica uvijek stigne na vrijeme. Ta je neugodnost više nego blokirala mogućnost rada i stvaranja vlastitih projekata u filmskom studiju u Sverdlovsku, gdje Olga i Aleksej rade pod vodstvom generalnog direktora Mihaila Churbanova.

Olga Smirnova sa svojom kćeri

Olga Smirnova toplo govori o svom rodnom gradu, o prilikama za talentirane ljude koje pruža glavni grad Urala. Ovdje će, prema Olgi, djeca dobiti kvalitetno obrazovanje, jer se u Jekaterinburgu kultura i znanost razvijaju na visokom nivou.

Olga Smirnova sada

Olga Smirnova je 2017. sudjelovala na filmskom festivalu u Kinohakatonu koji je održao filmski studio Sverdlovsk. Događaj je raspravljao o razvoju moderne ruske kinematografije.

Na jesen je glumica zajedno s Aleksejem Filimonovom posjetila omiški filmski festival „Pokret“, gdje je par predstavio projekt „Amun“ produkcijskog centra Alekseja Uchitela. U filmu su obojica glumila glavne likove. Za rad u drami Filimonov je dobio posebnu nagradu festivala - „za odanost profesiji“. Artem Mikhalkov, Sergey Bezrukov, Marusya Zykova, Yana Gladkikh postali su gosti filmskog festivala. U žiri su bili redatelj Aleksej Popogrebsky, Anna Mikhalkova, Sergey Puskepalis, producent Valery Fedorovich i snimatelj Alisher Hamidkhodzhaev.

Sada se, uz sudjelovanje glumice, na ekrane priprema snimka "Ples na visini", u kojoj će se Olga pojaviti u ulozi heroine Lily, hip-hop plesačice. Da bi stvorila pouzdanu sliku, djevojka je opet morala ići na eksperiment s frizurom. Ovog puta Olga je napravila dreadlockse, s kojima glumica nije sudjelovala tijekom snimanja filma.

Glumica Olga Smirnova

Glazbena komedija govori o mladom bijelcu koji postaje zvijezda YouTubea, ali osuđuju ga njegovi sugrađani. Do 2018. godine snimanje filmova je već dovršeno, ostaju samo pred premijerom djela.

Olga Smirnova ne gubi vezu s kolegama s kojima je studirala na kazališnom sveučilištu u Moskvi.U travnju 2018., povodom 80. rođendana magistra tečaja Olega Kudryashova, njegove učenice - Julia Peresild i njezine prijateljice Elena Nikolaeva, Elena Labutina, Natalya Nozdrina i Olga Smirnova pripremile su čestitku za fotografiranje. Na Olinoj osobnoj stranici na Instagramu pojavile su se rijetke fotografije u znak sjećanja na studentsko vrijeme.

Pin
+1
Send
Share
Send

Pogledajte video: ОВЕН и Февраль 2020 Таро-гадание (Veljača 2020).