Najviše

S bijesom bijesa - Ili gdje bogataši troše novac? Slučajevi najglupljeg otpada

Pin
+1
Send
Share
Send

1911. britanske vlasti odlučile su održati veličanstvenu paradu u Delhiju posvećenu pristupanju prijestolju kralju Georgeu V (djedu kraljice Elizabete II.). U akciji je sudjelovalo mnogo slonova, kolica i 50 000 vojnika podnožja, a koštala je iznos jednak trenutnim 620 milijuna dolara.

Pored toga, morao sam potrošiti 33 milijuna kako bih prevozio kralja i vojnike u Indiju. Osim toga, kruna britanskih monarha po zakonu ne može napustiti Britanske otoke, pa sam morao napraviti drugi. Duplikat je bio prekriven šest tisuća dijamanata i koštao je još 70 milijuna.

Čak ni svi ovi nezamislivi troškovi nisu mogli jamčiti da će se parada odvijati bez problema. Jedan od indijskih plemića odbio je poljubiti Georgeovu ruku i čak mu je okrenuo leđa. Naravno, odnosi među državama nisu se poboljšali u vezi s tim. Nisu postali topliji ni nakon što je Britanija ponudila koloniji da preuzme najveći dio troškova parade.

Ford edsel

U pedesetim godinama poslovi tvrtke Ford Corporation bili su u porastu, ali tek dok je tvrtka 1958. godine lansirala model Edsel. Henry Ford bio je toliko siguran u uspjeh novog automobila da je uložio u razvoj od 250 milijuna (3 milijarde prema današnjoj stopi).

Tvrtka je provela skupo istraživanje, pokušavajući otkriti kako će se ime novog modela svidjeti Amerikancima, pa se čak savjetovala s dobitnikom Pulitzerove nagrade, pjesnikom Marienom Mooreom. Kao rezultat toga, šef korporacije odlučio je novi automobil imenovati u čast svog sina Ezela Forda.

No, teško da je bilo vrijedno slušati pjesnika, koji je predložio imena "razumni kitov" i "utopijska kornjača". Ford je učinio isto s izgledom automobila, ne obazirući se na prijedloge dizajnera. Ankete provedene nakon početka prodaje pokazale su da Amerikanci automobil smatraju "vrlo ružnim".

Pontonski most Caligula

Caligula je uspio postati poznat kao najluđi rimski car u samo četiri godine vladavine. Nekoliko godina prije njegova dolaska na vlast, dvorski prognozer Thrasill izjavio je da će Caligula radije preći zaljev na konju nego postati vladar Rima.

Kako bi opovrgnuo riječi prediktora, car je sakupio nekoliko stotina teretnih brodova (zbog kojih je Rim dugo ostao bez kruha), usidrio ih i na vrhu zakrčio zemljani bedem.

Nakon toga, Caligula se obukao u zlatni oklop i dva dana zaredom vozio duž petkilometrskog mosta, u pratnji dvadeset tisuća vojnika. I sve samo da sramoti astrologa. Most je potonuo nekoliko dana kasnije.

Stephen Cohen i morski pas u alkoholu

Milijarder je taj predmet kupio od poznatog umjetničkog bogataša Charlesa Saatchija za cijenu jednaku

10 milijuna dolara. Duljina morskih pasa je 4,5 metra, a nalazi se u posebnoj otopini alkohola i formaldehida.

U svijetu ne postoje analozi takve kupovine, ali sama suština pronalaska tigrastog morskog psa u tako čudnom rješenju tjera nas da preispitamo suštinu moderne umjetnosti.

2,5 milijuna kriminalnih fotografija

Da, tako je. William Koch - jedan od najutjecajnijih političara u povijesti, odlučio je dobiti fotografiju legendarnog kriminalca dalekih godina. Međutim, postojala je samo jedna takva fotografija koja ju je učinila vrlo jedinstvenom.

Ali politika ga nimalo nije mučila i jedinu originalnu fotografiju "Baby Billyja" kupio je za nevjerojatnu svotu od nekoliko milijuna dolara.

Parkovi i mjesta za rekreaciju

Mayavati Prabu Desh, šef sjevernoindijske države Utar Pradesh, potrošio je 1,3 milijarde dolara na pet parkova obloženih ogromnim statuama koje prikazuju lidere indijske države i sebe.

Svaki je kip koštao gotovo milijun dolara, a skulpture Mayavatija morale su se slomiti i obnoviti, jer nisu bile dovoljno visoke. Nije čudno što državno stanovništvo nije cijenilo njegovo državno mišljenje. Stoga je morala izdvojiti još sedam milijuna kako bi spomenike zaštitila od vandalizma.

Dragocjeni ured s dragim kamenjem

Hans Adam drugi, 2004. kupio je ormar namještaj, za svotu od 36 milijuna dolara! Zašto je ispalo tako skupo? Sve zato što je izrađena od vrlo rijetkog drveta i ukrašena dragim kamenjem: lapis lazuli, agate i tako dalje!

Zaključak: nakon što sam naučio o takvim pričama i shvatio da su daleko od jedinih, shvatio sam da ponekad ne trebate brinuti o nekim stvarima koje ste kupili, ali one nisu korisne. Napokon, to je upravo ono što nam je donijelo pozitivne emocije!

Hvala na čitanju! I koje čudne kupnje ste napravili? Podijelite tajne u komentarima!

Dubai opremi vatrogasne službe s džetpovima

Jetpack je prvo što želite kupiti kada na svom bankovnom računu imate milijarde dolara nafte. Ako se slažete s ovom tvrdnjom, onda čestitam: prošli ste kroz prvi krug izbora za vladu UAE!

Vlasti UAE kažu da rade na ideji opremanja vatrogasnih jedinica mlaznim paketima još od 1981. godine, ali tek sada je tehnologija konačno uhvaćena u misaoni let. Počevši od 2016. godine, vatrogasci će biti opremljeni mlaznim baterijama sposobnim za brzinu do 75 km / h i osobu podići na visinu od 915 metara. Ideja vlade je da takve torbe mogu pomoći spasiti ljude koji su zatvoreni na gornjim katovima nebodera od plamena. Tako graditelji iz UAE mogu sigurno podizati zgrade veće od trenutnog prvaka - Burj Khalifa, čija je visina samo nekih 828 metara.

Ne znamo ni što je nepraktičnije - to je bilo korištenje Lamborghinija Aventadora od strane policije kao patrolna vozila (na što smo ljubomorniji!).

Italija gradi dizalo nigdje

Da je talijanski jezik imao analognu glasovitu rusku poslovicu, zvučalo bi poput: "U Italiji postoje dvije nevolje: korupcija i mafija." Stoga ekscentrična potrošnja službenika ovdje neće nikoga iznenaditi. Ali vlada sicilijanske općine Suter uspjela je ući u povijest.

Mali gradić Suter već dugo živi od subvencija. Lokalne vlasti odlučile su ispraviti situaciju privlačenjem turista. U te je svrhe izgrađeno dizalo od grada do drevnog samostana na vrhu planine San Paolino. Dizalo je građeno nekoliko godina, zahtijevalo je velika ulaganja (oko 2.000.000 eura!), A dovršeno je do 2012. godine. No, vodstvo Sootera odlučilo je odustati od njegove uporabe smatrajući operaciju preskupom. Ovo je trebao biti elegantan način pranja novca.

Za razliku od drugih slučajeva (na primjer, Italija je morala vratiti 307 milijuna funti namijenjenih za izgradnju cesta, ali otišla je u dobru starost Don Corleonea), ništa nije dokazano u Sutheru.

Hong Kong plaća feng shui

U Hong Kongu se godišnje dodjeljuju milioni dolara za usmjeravanje zgrada u gradu iz perspektive Feng Shui-a i puštanje qi-ja da ide u pravom smjeru. Bilo koji stanovnik Hong Konga može se žaliti na vladu tužbom ako se čini da novoizgrađena zgrada krši njegovu energiju chi-ja. S obzirom na gustoću naseljenosti u gradu, to se događa prilično često. Do 2010. godine, vlada u Hong Kongu potrošila je oko 10 000 000 USD kako bi obnovila qi svojih građana.

S obzirom da feng shui nema apsolutno nikakvo znanstveno opravdanje i osim toga, svi stanovnici Hong Konga ne vjeruju u to, najvjerojatnije, na ovaj način vlada stvara povoljan novčani tok u svojim džepovima (mi smo graciozno označili korupciju ovom frazom).

Američka vlada troši novac na ulici Sesame za Pakistan

Stvarajući pakistansku verziju popularnog dječjeg programa Ulica sezama, stručnjaci u vladi očito su se nadali da će teroristi, umjesto da se eksplodiraju na prepunim mjestima, ostati kod kuće i pogledati Zelibobu. Za to dobro djelo iz proračuna je izdvojeno 20.000.000 dolara. Ali službenici su uspjeli potrošiti samo 6.000.000 USD prije gašenja projekta.

Švedska seli grad u Second Life

Vjerojatno se sjećate virtualnog univerzuma Second Life, pokrenutog 2002. godine. Prije nekoliko godina, švedski Malmö potrošio je milijune iz gradskog proračuna da stvori točnu kopiju grada u virtualnom svijetu. Tamo ste mogli lutati ulicama, ući u zgradu gradske vijećnice i čak razgovarati s lokalnim dužnosnicima. No, očito, ovaj poduhvat nije izazvao veliko zanimanje među stanovnicima Malmöa i projekt je zatvoren.

Usput, na oproštajnoj zabavi, koja je održana u Drugom životu, bilo je samo šest ljudi.

Haiti kupuje džipove

Haiti, zemlja je izuzetno siromašna i izrazito seizmička. 1998. znanstvenici su primijetili pojačanu aktivnost zemljine kore i upozorili lokalne vlasti da je snažan potres samo pitanje vremena. 2009. godine lokalni seizmolog Claude Prepetit zatražio je od vlade da uloži u izgradnju potresne zgrade u glavnom gradu Haitija, Port-au-Princeu. No umjesto toga, vlasti su odlučile kupiti SUV-ove za patroliranje obalnim teritorijima.

12. siječnja 2010. na Haitiju razorni potres magnitude 7 u kojem je poginulo oko 223 tisuće ljudi. A više od 300 tisuća je ozlijeđeno.

Velika Britanija uređuje dvorce

Kad britanski dužnosnici sebi dopuste male trikove poput korupcije, oni to rade elegantno na engleskom. Doista, ono što je zanimljivo jest platiti kupnju automobila ili kredite od poreznih obveznika. Za to nije potrebna maštarija. Ali, na primjer, potrošiti 2115 funti državnog novca za čišćenje jarka u vlastitom dvorcu - u tome je ljepota čina.

Dakle, vjerojatno se predstavnik konzervativne stranke Douglas Hogg odlučio 2009. godine.

A to nije jedinstven slučaj. Drugi engleski političar, sir Peter Wiggers, kupio je luksuzan dom, ali ne za svog mladog ljubavnika, već za svoje patke. Koštao je proračun od 1616 funti.

SAD kupuje lajkove na Facebooku

Vjerojatno znate takav osjećaj: ovdje na Facebooku podijelili ste svoja sjećanja na kakvu ste godinu imali na slikama, a nitko, apsolutno nitko, ne pritiska željenu tipku "Sviđa mi se".

Američki State Department to nije tolerirao. Prema različitim izvorima, ovaj je odjel trošio oko pola milijuna dolara godišnje na promociju vlastitog računa. To je, naravno, povećalo priliv korisnika na njihovu stranicu (broj pretplatnika porastao je sa 100 tisuća na 2 milijuna). No, je li to od bilo kakve stvarne koristi za zemlju, odjel nije uspio dokazati.

Brunei troši novac. Samo trošenje

Mala muslimanska zemlja Brunei mogla bi živjeti prilično dosadno, ako ne i super profit od nafte i bogate mašte svog vođe - sultana Hassanala Bolkiaha. Sva snaga u državi koncentrirana je u njegovim rukama i rukama njegovog brata, princa Jeffreyja, a oni troše novac tako da je neki Silvio Berlusconi na njihovoj pozadini jednostavno anachore!

U palači sultana iz 1788. sobe, 5 bazena, nalazi se čak i osobna džamija. Zajedno s bratom, sultan posjeduje 9.000 automobila (od čega oko 600 Rolls Roycea, 500 Ferrarija, 100 Koenigsegg-a, šampiona Formule-1 od 1980.). Također, sultan ima svoj osobni zoološki vrt, 17 zrakoplova. Princ Jeffrey vlasnik je Mega Yacht Tits i četiri brončane statue u prirodnoj veličini na kojima se prikazuju princ i njegova mladenka koji vode ljubav.

Hitno pregledajte troškove

Dobrobit je stalan posao koji zahtijeva ne samo visoku zaradu, već i pismenost u trošenju. Mnogi ne primjećuju kako ozbiljan dio novca teče u beskorisne stvari.

Govorit ćemo o pet troškova s ​​kojima biste trebali biti oprezni kako biste uštedjeli novac.

Sezonske karte

Mjesečna pretplata u teretanu, fitnes ili bazen košta u prosjeku 4000 R. Vrijedno je preskočiti jedan trening - i to će postati navika, kao rezultat toga, ljudi gube i novac i nadu za lijepo tijelo.

Ako nemate dovoljno discipline da biste otišli u teretanu i maksimalno iskoristili pretplatu, možete se obratiti besplatnoj: trčanje u parku, trening na vodoravnim šipkama - za to vam ne treba novac. Čak i ako to činite nepravilno, nećete izgubiti proračun.

Ne radi se o svakodnevnoj odjeći, već o stvarima koje ljudi kupuju izvan svake mjere. Ako vam jedan par tenisica, šest džempera i dvanaest haljina nije dovoljan, onda razmislite koliko novca treba za stvaranje slike.

Pokušajte drugačije pristupiti odabiru odjeće: ne stvarajte slike, već koristite zamjenjive osnovne stvari. Ako više volite jednostavnu i ležernu, onda kupite odjeću samo u ovom stilu - tada istrošeni džemper neće predstavljati problem: lako ga je zamijeniti drugim. To ne samo da će garderobu učiniti univerzalnom, već će također pomoći uštedjeti na odjeći.

Višak hrane

Nećemo vam savjetovati da napustite svoju omiljenu crvenu ribu, jastoga ili puretinu marinirane u ananasu. Prekomjerna hrana je ona koja se pokvari u hladnjaku prije nego što stigne do stola.

Ako je u trgovini teško nabaviti tri paketića mlijeka po cijeni koja će vjerojatno nestati u hladnjaku, napravite popis za kupovinu i strogo ga slijedite.

Pješačenje u institucijama

Velika šalica kapuća košta u prosjeku 200 R, poslovni ručak - 200-250 R, a petkom druženje u baru - najmanje 1000 R.

Ako jedete pet dana u tjednu, a petkom odlazite u bar, svaki se tjedan izgubi 3.000 R: pet poslovnih ručkova, isto toliko kave i jedno večernje putovanje u bar.

Jeftinije je kupiti nekoliko posuda za hranu i termo kriglu: vruća kava i domaća hrana nekoliko će puta smanjiti troškove.

Spontane kupnje

Govorimo ne toliko o određenim proizvodima, već o namjeri trgovine da proizvede nepoznati gizmo za kuhinju za samo 100 R. Malo je vjerojatno da je potrebna, ali niska cijena vas potiče na kupnju. Štoviše, jeftinoća izaziva kupnju puno, a to vodi do značajnih troškova.

Izbjegavajte prodavaonice s fiksnom cijenom ako su vam jeftini i beskorisni predmeti. Postoji rizik da potrošite pola plaće i stan pretvorite u skladište.

Možda preplaćujete, čak i da ništa ne kupujete. Provjerite znate li sve tajne svakodnevnih ušteda:

  1. Držite proračun.
  2. Naučite štedjeti.
  3. Zavežite mozak i zaštitite se od spontane kupovine.

Tulipano ludilo

Danas svi imaju pravo poludjeti s novim modelom iPhonea ili tenisicama Kanye, ali nitko s pravim umom neće platiti tisuću dolara za cvijet. U 30-ima. XVII stoljeće u Nizozemskoj među bogatima smatralo se obveznim imati tulipane egzotičnih sorti.

Uobičajena stvar bila je kupnja žarulje tulipana za 2.500 florina (1.200 dolara). Izvršene su transakcije razmjene - na primjer, mogli bi dati pola tone sira ili pet hektara zemlje za jedan luk.

Tulipan je mogao koštati više od kuće, a uspješni trgovci zarađivali su 60.000 florina mjesečno. Puno ljudi se skupilo u pretjeranim dugovima kako bi kupilo moderno cvijeće. Na kraju je vlada dužnicima omogućila da plate samo desetinu dugovanja.

1. Charlie Chaplin

Novac ne može učiniti osobu bogatom u doživljavanju svijeta kao siromašnog čovjeka. Veliki novac se povećava i čini vidljivijim porocima i neobičnostima njegovog vlasnika. Hipertrofirani grijeh škrtosti, koji se očituje kod milijunaša, posebno iznenađuje druge i budi nezdravo zanimanje za detalje osobnog života milijunaša.

Charlie Chaplin bio je vrlo bogat čovjek, zarađivao je 10.000 dolara tjedno (1916.), što odgovara 220.000 modernih dolara. Suvremenici podsjećaju da je Charlie bio patološki ekonomičan. Glumac Marlon Brando opisao ga je kao narcističkog tiranina i pohlepu, a Orson Welles nazvao je najvećom jeftinom stvari na svijetu.

Može se zaključiti da je Charlie doista bio odvratan škrt. Primjerice, volio je večerati u tvrtki, a nikad nije pokušavao platiti sebe, jer uvijek će biti osoba koja bi dobrovoljno platila cijeli račun.

Da bi sagradio novi dom na Beverly Hillsu, Chaplin je pozvao tim stolara koji je u svom filmu podigao scenografiju. Rezultat je bio prilično predvidiv: kuća je pukla jakim vjetrom i zaprijetila je da će se srušiti svakog trenutka. U ovu je kuću doveo svoju novu suprugu Mildred Harris, a ne čudi što je obiteljski život završio nakon par godina.

Musa hodočašće

Musa, koji je vladao Malijem u četrnaestom stoljeću, bio je i ostao najbogatiji čovjek koji je ikada živio na zemlji. Njegovo bogatstvo u smislu trenutnog novca iznosilo je 400 milijardi dolara.

Zapravo, Musa je bio bogatiji od pet trenutno najbogatijih ljudi zajedno. Kao pravoslavni musliman, Musa je 1324. godine hodočastio u Meku, uzevši sa sobom 80 deva, od kojih je svaka nosila više od stotinu kilograma nakita.

Prema legendi, kada je Musa karavana vozio kroz Kairo, toliko je velikodušno bacao novac siromašnima da su ulice blistale zlatom. Takvo nakupljanje zlata na jednom mjestu dovelo je do deprecijacije lokalnog novca i gotovo uništilo ekonomiju Egipta. Ni nakon 12 godina gospodarstvo se nije moglo u potpunosti oporaviti od posljedica hodočašća malajskog kralja. Musa je čak morao uzeti dio novca natrag.

Ljudi često troše novac kako bi impresionirali druge - kako bi pokazali da su po statusu superiorni. To se odnosi i na svečane događaje.

2. John Paul Getty

Prije tri desetljeća John Getty s četiri milijuna dolara bio je najbogatiji čovjek na svijetu. Naftni kralj uštedio je na onome što običan smrtnik nikad ne bi pomislio. Na primjer, u svoju je vilu instalirao telefonske govornice kako ne bi plaćao telefonske pozive gostima. 1973. otet je Gettyjev unuk, ali djed je naglo odbio platiti otkupninu. Srce mu je drhtalo tek nakon što je primio omotnicu s odrezanim komadom uha i bravu Getty Jr.

Zločinci su obećali da će vratiti Ivanova unuka u malim fragmentima, ako djed za njih u roku od 10 dana ne odšteti 3,2 milijuna dolara. No, djed se nije predomislio: pristao je na otplatu zajma s 4% godišnje, a uštedio je plaćajući samo dva milijuna dolara objasnio je milijunaš, imao je još 14 unuka, kojima nije želio ugroziti otmicu. Usput, John Paul Getty III nikada se nije mogao izvući iz stresa, počeo je uzimati drogu, slijep je, izgubio je govor i ostatak života proveo u invalidskim kolicima.

Kada je Paul Getty I napustio ovaj svijet, promet njegovih tvrtki procijenjen je na 142 milijuna dolara, 12.000 ljudi je radilo u njegovim poduzećima, a sva imovina iznosila je četiri milijarde dolara.

3. Carey Grant

Filmske zvijezde, također, često griješe škrtošću. Ime Carey Grant nekad je bilo poznato svima, bio je omiljeni glumac Alfred Hitchcock i jedan od najplaćenijih u Hollywoodu. To nije spriječilo Carey da prodaje autograme po 25 centi. Jednog dana, holivudska slavna osoba Carey Grant zaprosila se za novi Rolls-Royce. Kad je došlo vrijeme za promjenu kočnica, smatrao je da su četiri para kočionih pločica preskupa, dovoljno je promijeniti jastučiće na jednom kotaču.

4. Getty Green

Puno ime ove žene je Henrietta Howland Green. Bila je sjajna američka financijka dvadesetog stoljeća. Getty je umrla 1916. godine i ostavila bogatstvo od 100 milijuna USD, što danas iznosi oko 20 milijardi USD. Posjedovala je četvrti u Chicagu i cijeli život provela u jeftinim iznajmljenim stanovima. Getty Green grijala je zobene pahuljice na bateriji za centralno grijanje, jer joj se činilo da je upotreba peći preskupa. Jednom je Getty cijelu noć tražila poštansku marku koja je negdje pala za dva centa.

Najpoznatiji primjer „štedljivosti“ Henrietta Green može se smatrati živopisnom ilustracijom riječi pohlepa. Sinu Getty Greenu amputirali su jer njegova mama tri dana nije mogla naći besplatnu bolnicu za njega. Taj udarac bio je dovoljan milijunašu u 82. godini kada je saznala da je kuharica platila previše mlijeka.

5. Leon Helmsley

Leon je rođen 1920. godine u Brooklynu, a umro je 2007. godine, Amerikanci ga pamte kao najglupljeg i pohlepnog milijardera. Svi znaju da je Al Capone otišao u zatvor zbog utaje poreza. Helmsley priča nije toliko poznata, ali i vrlo znatiželjna.

Budući milijarder rođen je u obitelji proizvođača obuće, dobio je dobro obrazovanje, a potom je napravio nevjerojatan sanitet u karijeri, skakući od tajnice do jednog od najcjenjenijih brokerskih brodova u New Yorku.

Leon je bio u braku nekoliko puta prije nego što je upoznao svoju pravu ljubav - milijardera Larryja Helmsleyja. 1972. vjenčali su se, no ubrzo je postalo jasno da su njihovi pogledi na život radikalno različiti. Larry se bavio dobrotvornim radom i zaposlenicima je plaćao velike plaće. Leon je postao pohlepna poslovna žena. Njezina arogancija navela je novinare da mrze poslovnu kraljicu i odmah su joj rasvijetlili svaki nemoralni trik.

U drugoj polovici 70-ih, Leon je počeo kupovati nevjerojatne količine nakita, automobila i nekretnina. Nekoliko je puta uspjela zaokružiti prste poslovnim partnerima i na kraju je došao red na američki porezni ured. Jednom je počinila neoprostivu glupost rekavši sluškinji da je smatrala da porez plaća puno malih ljudi. Ova je fraza odmah postala poznata u cijeloj Americi. Na majicama, krilaticama i suvenirima pisalo je: "Ne plaćamo porez. Samo mali ljudi plaćaju porez. " IRS je odmah reagirao, došlo je do suđenja, a Leon se iz penthousea preselio u zatvorsku ćeliju.

Helmsley je pušten 1994. godine. Čudne stvari bile su uočljive u njenom ponašanju: nagle promjene raspoloženja, nelogični činovi, paradoksalne izjave. Komentari su se pojavili u medijima: "To se događa s onima koji ne plaćaju porez."

Leona Helmsley umrla je 13 godina kasnije, ostavivši testament koji je šokirao mnoge Amerikance. Leon je ostavio svoje bogatstvo u iznosu od milijardu dolara zbog malteškog problema s okosnicom.

6. Harold Hunt

Naftni američki tajkun Harold Hunt bio je vrlo bogat. A uspon budućeg milijardera započeo je nasljedstvom od 6000 dolara koje mu je ostavio otac. U mladosti je Hunt bio uspješan igrač pokera, a potom je krenuo po naftu postavljanjem Hunt Oil-a. Stvari su išle tako dobro da je do kraja života posjedovao bogatstvo od 3-5 milijardi dolara. 1948. Harold Hunt proglašen je najbogatijim čovjekom u Sjedinjenim Državama.

Milijarder Hunt uvijek je ostavljao svoj skupi automobil nekoliko blokova od ureda, kako ne bi platio 50 centi za parking, nosio je staro odijelo koje se doslovno raspalo od starosti, a on je odrezao vlastitu kosu od ušteđevine.

Tolmačeva Marina Alexandrovna

Psiholog, trener savjetnika. Stručnjak sa stranice b17.ru

Kupio sam krzneni kaput i nije mi se svidio, stavio sam ga jednom i ne moram ga uzimati natrag - morao sam ga nositi u ateljeu kako bih ga vratio na tržište. Vratio se u trgovinu

Nisam imao tako velike besmislene kupovine. Što se tiče stana za krizu, stvarno suosjećam, moj prijatelj je također uletio u troškove, uzela je i hipoteku. Nedavno sam imao razočaravajuć besmisleni otpad: zapalili su se prevaranti, količina je mala, 10% RFP-a, ali toliko je razočaravajuće da sam se uhvatio.

Nisam imao tako velike besmislene kupovine. Što se tiče stana za krizu, stvarno suosjećam, moj prijatelj je također uletio u troškove, uzela je i hipoteku. Nedavno sam imao razočaravajuć besmisleni otpad: zapalili su se prevaranti, količina je mala, 10% RFP-a, ali toliko je razočaravajuće da sam se uhvatio.

uokviren na put. Morao sam platiti veliku kaznu, vratiti auto i živce
doktor je napisao čudesno liječenje i svaki je prijem plaćen, skupo, a nefiga nije pomogla, a onda je rekla da je to vaša osobina

Nije bilo velikih troškova kao što je stan, na sitnice oko odjeće i obuće kao što je gore opisano, također se događa da nešto kupite i obučete nekoliko puta snagom. Vjerojatno najviše smeta ovo jakno od kaputa, kupljeno prije dvije godine za 100 tisuća gotovo, ali uopće nepodnošljivo, očigledno nešto nije u redu - rukavi odjeće ispod su uvijeni, a kapuljača s krznenim obrubom snažno se povlači, učvršćuje se stalno, to je nekako povezano sa sezonom i to je sve, nema više snage)))

Nedavno sam došao u zlatarnicu samo da vidim naušnice. Pa, razgovarajmo s djevojkama tamo. a ja sam bez kralježnice. odbijaju da se stide. Ne mogu reći NE A sram ili nešto. kraće kupio ove naušnice. 40 tisuća. Minđuše su lijepe! Ali ne trebaju mi ​​(ali moja je vlastita greška).

Potrošila sam lyam za vjenčanje, a godinu dana kasnije razvela se. Najnemisleniji otpad.

Također su prije krize kupili stan. Možete uštedjeti 300-500 tisuća.

Nekako sam tražio posao, djeca su bila mala, kod kuće sam tražila nešto poput snimatelja. našao oglas. ponudili su kupnju sim kartice, nazvali bi je i novac će se povući od pretplatnika, a zatim se ovi iznosi mogu unovčiti za određeni postotak. općenito sam zavodio, dugo dopisivao, tražio da pošaljem fotografiju itd. kao rezultat toga, prebacio sam novac i sranje! negdje 10ku upravo izgubljeno.
bila je sramota. onda je brzo otišla na posao kamo su me odveli.
Ne sjećam se dodatnog trošenja na odjeću, obuću, kozmetiku. Pa, negdje se nalazi puder - previše tamna nijansa za mene. Ne znam kako sam to odabrao, ali tamo je plaćanje bila kartica koju sam primio na poslu, plus dodao sam malo gotovine. Ponudili su mi još neke krpe za sušenje rublja - odmah sam odbio.

Potrošila sam lyam za vjenčanje, a godinu dana kasnije razvela se. Najnemisleniji otpad.

Gosti 2, 7, hvala na podršci! Da, razumijem da postoje ljudski napadi koji su ozbiljni i sa dugotrajnim posljedicama, a ne bih ni sa svojom samodisciplinom znao kako bih to podnio. Vrlo sam naklonjen onima koji su ušli u valutnu hipoteku i općenito hipoteku prije krize, onima koji su izgubili posao.

8, ali imam prijatelja, vjenčam se treći put, sva vjenčanja s razmakom od 2-3 godine i svaka je više od milion skuplja od prethodnog))) morate biti bolji od prethodnog vjenčanja, inače se prijatelji neće razumjeti, reći će da je zadnje vjenčanje bolje bilo je! I već nam je smiješno, dvije su godine prošle od posljednjeg vjenčanja, čekamo četvrto

Nastojim ne štedjeti potrošeni novac, ovo je samo novac, uvijek kažem: ono što je učinjeno, učinjeno je, pa bilo je i potrebno. Sve se može ispraviti, osim zdravlja i gubitka voljenih osoba. Kada govorimo o zdravlju, može se izliječiti, ne od svih bolesti, naravno, ali nikad neće biti isto kao u mladosti (

bilo je i mnogo trošenja posebno za mlade na nepotrebne, neudobne odjeće-cipele. toliko je zamjerila sebi da se sad uglavnom bojim kupiti nešto, a što ako se kupnja opet pokaže nepotrebnom? :) problem je u cipelama: to je u trgovini, stavi ga nekoliko puta i shvatiš da tu postoji mana, oni ga trese i ne vraćaju mu :( (I idem, po starom, ali bake sada aktivno troše na salone :)

Također, trošeći i na humanitarno obrazovanje, majka je ipak plaćala, ali još uvijek. Ali u osnovi žalim zbog trošenja na jeftine stvari / kozmetiku itd. Tamo su izbacili pravi novac. Već stotinu puta sam obećao da to neću uzeti, ali ponekad se dogodi da me iskušava cijena džempera u istoj oji. to je barem tri do četiri puta jeftinije. Kupit ću ga, nakon prve čarape shvatio sam da bi bilo bolje platiti više za dobru stvar.

o, djevojke koje lažu da su se izgubile s apartmanima. Hajde, hajde! Kupio dobro.
Ovdje smo prije 15 godina napokon prodali stanove u našem gradu po smiješnim cijenama - dnevni boravak u centru grada u dobroj kući od opeke za 11 tisuća dolara. U to vrijeme nešto više od 300 tisuća rubalja. Pa, smiješan novac.
Ali! Moja plaća je bila 4 tisuće, moj suprug ima isto ((I to su za to vrijeme bile NORMALNE plaće).
Jako mi je žao što nam roditelji tada nisu mogli pomoći ((kupili bi odličnu nekretninu))
Ali izgubiti se - cho!
trenutno razmišljam o kupovini stana za starost ili samo čekam - uštedite i uzmite manji zajam. Dokle će cijene padati?

Ne želim se uopće sjećati ovog užasa

Kupio sam bivšu srebrnu narukvicu, pogledao - ne čvrstu narukvicu neke vrste, tanku. Uzela ga je i bacila u smeće zajedno s poklon kutijom. Kupio sam još jednu narukvicu deblju i predstavio. O prvoj stvari koja je bacila riječ nikome.

Kažem u takvim slučajevima: "Hvala ti Bože što si uzeo novac."

Kupio sam bivšu srebrnu narukvicu, pogledao - ne čvrstu narukvicu neke vrste, tanku. Uzela ga je i bacila u smeće zajedno s poklon kutijom. Kupio sam još jednu narukvicu deblju i predstavio. O prvoj stvari koja je bacila riječ nikome.

Kažem u takvim slučajevima: "Hvala ti Bože što si uzeo novac."

Mislim da mi je druga srednja škola beskorisna, zato mi treba ?! Toliko je novca nabubrilo ((((Mjesečne narudžbe stvari iz Njemačke / SAD-a, sigurno će biti dvije ili tri stvari koje mi nisu odgovarale i žao mi je, ali svejedno naručim opet (općenito već imam pola ormara takvih žaljenja)))) Sav sam u mami, trošilac.

oprosti zbog novca koji je ove godine potrošen na odmoru u Turskoj. nisu išli, ali u jednom trenutku kad je moj svećenik zapalio šibicu, još je bilo gorućih tura, izračunao sam da je ispalo jeftino. i oštro je uvjerila svog supruga, ali on je bio protiv toga, rekao je da je bolje ostaviti za raniji mandat na hipoteku. Ukratko, počeli su crtati, a upravitelj je iznevjerio, jer su propustili "last-minute" ponude i morali su uzeti uobičajene, skuplje, što je rezultiralo da je turneja koštala gotovo tisuću dolara skuplje (((imali smo i djecu jako bolesnu, pokupili smo neke onda virusna infekcija! svi su pili antibiotik. Dva puta su tamo zvali hitnu pomoć, osiguranje nije pokrijelo ništa, kako se ispostavilo, liječnici su morali platiti dodatne troškove. Općenito, to nije bio dobar odmor. Bolje je da su se djelomično bacili prije roka. ((( (

25- ovako sam se u jednom trenutku zakačio za tao bao, toliko naručio odatle, ponekad ništa.A ponekad je ovaj ***** došao ili nije u veličini! Hvala Bogu, nedavno sam otpustio, ne naređujem ništa, samo djeci iz Neksta.

U mladosti je otišla na studij u Češku. Hrpa baka spuštena je. Nije mi se svidjelo - vratio sam se kući. Roditelji su jeli mozak. Sljedeće 3 godine proveli su radeći na njima.

Liječnik se razveo u besmislene analize u ukupnom iznosu od 20 tisuća, a zatim rekao: "Pa, sada je okolina samo loša, vidite. Mnogi imaju zdravstvenih problema" i platili su obrazovanje iz specijalnosti "menadžer".

oprosti zbog novca koji je ove godine potrošen na odmoru u Turskoj. nisu išli, ali u jednom trenutku kad je moj svećenik zapalio šibicu, još je bilo gorućih tura, izračunao sam da je ispalo jeftino. i oštro je uvjerila svog supruga, ali on je bio protiv toga, rekao je da je bolje ostaviti za raniji mandat na hipoteku. Ukratko, počeli su crtati, a upravitelj je iznevjerio, jer su propustili "last-minute" ponude i morali su uzeti uobičajene, skuplje, što je rezultiralo da je turneja koštala gotovo tisuću dolara skuplje (((imali smo i djecu jako bolesnu, pokupili smo neke onda virusna infekcija! svi su pili antibiotik. Dva puta su tamo zvali hitnu pomoć, osiguranje nije pokrijelo ništa, kako se ispostavilo, liječnici su morali platiti dodatne troškove. Općenito, to nije bio dobar odmor. Bolje je da su se djelomično bacili prije roka. ((( (

I nekoliko sam puta naručila lezbijsku prostitutku za sebe. Izvadite dvije tisuće i stavite joj je.

Odlučio sam se naljutiti, kupiti markiranu torbu s poviješću. A pokazalo se da nije berba, već obična stara smeća. Ja patim.

Potrošila sam lyam za vjenčanje, a godinu dana kasnije razvela se. Najnemisleniji otpad.

O da, događa se da previše trošite. Ali još više me vrijeđa zbog novca koji sam ukrao. Nije to bilo jednom, a bilo je to što su ukrali vrlo velike svote. Takav pihal. ((((

Pa, stan ne smatram gubitkom novca, to je još uvijek potez nekretnina, što nije ulaganja. Ali ovako općenito trošim puno nepotrebnog smeća, to već i sam razumem ((((Na primjer, večernju haljinu sam kupio na rasprodaji na apart.ru, apartma, da, haljina je lijepa i cijena mi se čini mala, ali uopće mi ne treba, nema kamo ući i ne predviđaju se takvi događaji koji bi ga "prošetali". Visi u ormaru - i žao mi je što dijelim, i razumijem da samo visi i neću ga stavljati (((ili evo još jedne manije za kupnju svih vrsta čuda - proizvodi za kosu) ali svojim umom razumijem da ako se na glavi nosi 1,5 perja, čak i ako je obojeno zlatom, to je ipak 1,5 perja i Smanjujem se, ali ne, svaki put kad se upustim u oglašavanje i s ogromnom naivnošću kupim još jedan proizvod koji, naravno, nema učinka i glatko prelazi u red onih koje sam kupio ranije .. ((((Ali sada je kriza, to je jako usko s novcem ( ((

Imao sam besmislene troškove samo na svoje prijatelje i na one oko mene. Trošenje na sebe sve je korisno.

25- ovako sam se u jednom trenutku zakačio za tao bao, toliko naručio odatle, ponekad ništa.A ponekad je ovaj ***** došao ili nije u veličini! Hvala Bogu, nedavno sam otpustio, ne naređujem ništa, samo djeci iz Neksta.

U mladosti je otišla na studij u Češku. Hrpa baka spuštena je. Nije mi se svidjelo - vratio sam se kući. Roditelji su jeli mozak. Sljedeće 3 godine proveli su radeći na njima.


Potrošila sam lyam za vjenčanje, a godinu dana kasnije razvela se. Najnemisleniji otpad.

Upravo jučer bio je najodvratniji otpad. 20.000 poreza. I to za IP, pa čak i uopće nije bilo aktivnosti. I ovdje staviš novac. A tko je drugačiji? Ona je sama kriva. A za mene je taj iznos sada samo prostor Sjedim bez posla.


Pitanje u temi. Započet ću sa sobom - potrošio sam mnogo novca na humanitarno obrazovanje neprimjereno životu i radu (moje, studirao sam već kao odrasla osoba). Kupio sam nekretnine dvije godine prije krize, a zatim izvršio popravke, zaduživanje - da se nisam žurio, mogao bih kupiti stan i popraviti ga, ili bilo bi mnogo jeftinije popraviti.
Na sitnicama - na mezzaninama leži par 6 cipela s potpeticama, nekoliko puta navučenih - neudobno, nepodnošljivo, iako ne i najjeftinije.
Sve je to dvostruko trostruko uvredljivo, jer s dolaskom krize sjedim bez novca, imam dovoljno za hranu i komunalni stan, znao bih gdje biste pali, položio bih slamke.


Kupio sam bivšu srebrnu narukvicu, pogledao - ne čvrstu narukvicu neke vrste, tanku. Uzela ga je i bacila u smeće zajedno s poklon kutijom. Kupio sam još jednu narukvicu deblju i predstavio. O prvoj stvari koja je bacila riječ nikome.

Pa, stan ne smatram gubitkom novca, to je još uvijek potez nekretnina, što nije ulaganja. Ali ovako općenito trošim puno nepotrebnog smeća, to već i sam razumem ((((Na primjer, večernju haljinu sam kupio na rasprodaji na apart.ru, apartma, da, haljina je lijepa i cijena mi se čini mala, ali uopće mi ne treba, nema kamo ući i ne predviđaju se takvi događaji koji bi ga "prošetali". Visi u ormaru - i žao mi je što dijelim, i razumijem da samo visi i neću ga stavljati (((ili evo još jedne manije za kupnju svih vrsta čuda - proizvodi za kosu) ali svojim umom razumijem da ako se na glavi nosi 1,5 perja, čak i ako je obojeno zlatom, to je ipak 1,5 perja i Smanjujem se, ali ne, svaki put kad se upustim u oglašavanje i s ogromnom naivnošću kupim još jedan proizvod koji, naravno, nema učinka i glatko prelazi u red onih koje sam kupio ranije .. ((((Ali sada je kriza, to je jako usko s novcem ( ((

gost
Potrošila sam lyam za vjenčanje, a godinu dana kasnije razvela se. Najnemisleniji otpad.
Ali bila je bijela ploča i fotografije


Upravo jučer bio je najodvratniji otpad. 20.000 poreza. I to za IP, pa čak i uopće nije bilo aktivnosti. I ovdje staviš novac. A tko je drugačiji? Ona je sama kriva. A za mene je taj iznos sada samo prostor Sjedim bez posla.

Upravo jučer bio je najodvratniji otpad. 20.000 poreza. I to za IP, pa čak i uopće nije bilo aktivnosti. I ovdje staviš novac. A tko je drugačiji? Ona je sama kriva. A za mene je taj iznos sada samo prostor Sjedim bez posla.

Djevojke koje su izgarale od mafije, poslova i odjeće! Gosti koji su se otimali na vjenčanju i rastali se - u prvom redu!

Pitanje u temi. Započet ću sa sobom - puno sam novca potrošio na humanitarno obrazovanje neprimjereno životu i radu (moje, studirao sam već u odrasloj dobi). Kupio sam nekretnine dvije godine prije krize, a zatim izvršio popravke, zaduživanje - da se nisam žurio, mogao bih kupiti stan i popraviti ga, ili bilo bi mnogo jeftinije popraviti.
Na sitnicama - na mezzaninama leži par 6 cipela s potpeticama, nekoliko puta navučenih - neudobno, nepodnošljivo, iako ne i najjeftinije.
Sve je to dvostruko trostruko uvredljivo, jer s dolaskom krize sjedim bez novca, imam dovoljno za hranu i komunalni stan, znao bih gdje biste pali, položio bih slamke.

Beskorisni otpad je posudba. Moj suprug je prijatelju dao vrlo veliku svotu novca. Prijatelj je zatražio zatvaranje dugova, a kupio je stan, sada ga iznajmljuje. Muž mi je dao moju čast. Prošle su tri godine. Nema novca, nema prijatelja.

7. Aristotel Sokrat Onassis

Budući milijarder rođen je u vrlo imućnoj obitelji, dobio je izvrsno obrazovanje i tečno govorio nekoliko stranih jezika. Ali, kad je 1923. mladi Aristotel odlučio otići u Buenos Aires, imao je 60 dolara u džepu. U Argentini je Onassis prodavao voće, oprao suđe, bio radnik i stolar na telefonskoj centrali. Pravi posao započeo je kada je Aristotel počeo trgovati grčkim duhanom, na čemu je zaradio svoj prvi milijun. Zatim je uslijedila nabavka tankera, koji su Onassis obogatili za 30 milijuna, i flotila za kitove, koja je donijela 5 milijuna dolara.

Život Aristotela Onassisa nije bio bez oblaka: neuspješni brakovi, smrt njegova sina, samoubojstvo njegove prve supruge, depresija njegove kćeri, bankrot njegovih tvrtki, tužbe. Ime Onassis postalo je sinonim za bogatstvo i uspjeh, ali cijena takvog prosperiteta bila je visoka. Milijunaši znaju vrijednost novca i svaki od njih može se nazvati pohlepnim. Ali bez mogućnosti prebrojavanja i štednje Aristotel nikada ne bi mogao nakupiti ogroman kapital. Jedna od manifestacija takve milijarderske "škrtosti" može se smatrati da je Onassis uvijek letio samo avionima vlastitih zrakoplovnih tvrtki i trgovao letovima drugih zrakoplovnih kompanija.

8. Warren Buffett

Američki finansijer sa bogatstvom od 44 milijarde dolara ne smatra sramotnim voziti se Wall Streetom jednostavnom "staricom" Lincoln Towncar za svoj krug. Natpis na registarskoj pločici je TRENUTNO (štedljiv). Buffett živi u malom stanu kupljenom prije gotovo pola stoljeća za 30.000 dolara. Buffett se toliko sviđa lancima brze hrane da je odlučio kupiti jedan od njih. Možda je jedini luksuzni predmet na koji Warren nije štedio novac bio privatni avion.

9. Vojvoda i vojvotkinja od Winsora

Ljubavna priča engleskog kralja Edwarda VIII i Wallis Simpson je nadaleko poznata. Potomak kraljevske obitelji bio je toliko fasciniran suprugom američkog brodovlasnika iz Pensilvanije da je odlučio pod svaku cijenu oženiti nju. Dama se već udavala dva puta, pa je Edward morao abdicirati, kako to zahtijeva engleski ustav. Taj savez nije uzalud nazvan najvećom ljubavlju stoljeća.

Možda bi danas Wallis Simpson dobila titulu socijalita, ali 1936. godine, kada je kralj Engleske zbog te žene napustio prijestolje, takve definicije nisu bile u upotrebi. U lipnju 1937. brak je registriran, iako su članovi kraljevske obitelji odlučili da ne prisustvuju vjenčanju.

Dvoje već zrelih ljudi pokazali su svoje osjećaje, ne mareći darove jedni drugima. Dajući ponudu Bessie, Edward joj je predstavio dijamantski broš sa tri latice. Europljanke su vojvotkinju od Windsora smatrale najelegantnijom damom na svijetu, jer su je oblačile najbolje modne dizajnere. Darovi vojvode i vojvotkinje bili su toliko vrijedni da su se prodavali na najpoznatijim aukcijama.

Vojvoda i vojvotkinja od Windsora uvijek su bili zajedno dok ih Edwardova smrt nije razdvojila. Puno su putovali, birajući ne najskuplje kabine i hotelske sobe. Možda se to vidi i znakovima njihove škrtosti ...

10. Ingvar Kamprad

Najbogatiji Šveđanin zaradio je svoj prvi novac u osnovnoj školi. Okupio je olovke i gumice u rasutom stanju i pretjerano ih prodavao razrednicima. Danas osnivač IKEA-e ima 28 milijardi dolara, a voli jesti u jeftinim restoranima, letjeti u ekonomskoj klasi, putovati u javnom prijevozu i boraviti u hotelima s tri zvjezdice. Ingvar Kamprad rado se odmara na obali švedske rijeke s štapom. Podređeni Kampradu dužni su koristiti papir za pisanje s obje strane.

Namještaj u kući milijardera iz njegove mreže IKEA, osim njegove omiljene fotelje i djeda sata.

Stolica ima već 32 godine, prilično je pritajena i bilo je krajnje vrijeme da je dođe vrijeme da je zamijenite novom, ali Kamprad je jako vezan za tu stvar.

Uveli smo vas na popis 10 najbrojnijih bogataša na svijetu prema medijima. Mnogima se čini da se s tako velikim prijestolnicama ne bismo svađali. No, proučavanje životnih priča bogatih ljudi uvjerava nas da ih je sposobnost ne pretjerivanja učinila takvima. Možda nekoga ne zabavlja najnoviji automobil, skromna kuća ili jeftino odijelo milijardera, ali, vjerujte mi, to uopće nije ono na što ljudi s milijarditim bogatstvom obraćaju pažnju.

Forum: Psihologija

Novo za danas

Popularno za danas

Korisnik web stranice Woman.ru razumije i prihvaća da je potpuno odgovoran za sve materijale koji su djelomično ili u potpunosti objavljeni pomoću usluge Woman.ru.
Korisnik web stranice Woman.ru jamči da postavljanje materijala koji je podnio ne krši prava trećih strana (uključujući, ali ne ograničava se na autorska prava) i ne dovodi u pitanje njihovu čast i dostojanstvo.
Korisnik Woman.ru, koji šalje materijale, zainteresiran je za njihovo objavljivanje na web stranici i izražava suglasnost za njihovu daljnju upotrebu od strane urednika Woman.ru-a.

Mrežna publikacija "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Potvrda o registraciji masovnih medija EL br. FS77-65950, koju je izdala Federalna služba za nadzor komunikacija,
informacijske tehnologije i masovne komunikacije (Roskomnadzor) 10. lipnja 2016. 16 i više godina

Osnivač: društvo s ograničenom odgovornošću Hirst Shkulev Publishing

Pin
+1
Send
Share
Send

Pogledajte video: UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE (Travanj 2020).